Yvon Jaspers Leeftijd

Yvon Jaspers Leeftijd: Yvon José Jaspers (geboren op 20 maart 1973 in Boxtel, Nederland) is een televisiepresentator voor de KRO-NCRV in Nederland, evenals een auteur van kinderboeken en een actrice. Ze heeft vijf keer op rij de Zilveren Televizier star award gewonnen (2006, 2008, 2009, 2010 en 2012)

Jaspers groeide op in Boxtel, waar ze werd geboren. Na de middelbare school ging ze studeren aan de Theateracademie in Eindhoven, waar ze ook diverse mediacursussen volgde.

Ze werd bekend door haar optredens in Het Klokhuis, dat begon in 1994. Ze heeft ook bijdragen geleverd aan een aantal andere kindertelevisieprogramma’s. Haar andere kredieten zijn Knofje, een KRO-kindertelevisieserie waarin ze de moeder van Knofje speelde.

Yvon Jaspers Leeftijd
Yvon Jaspers Leeftijd

Ze is vooral bekend bij Vlaamse en Nederlandse jongeren vanwege de lichtwetenschappelijke show Groot Licht, die ze van 1998 tot 2002 samen met Johan Terryn presenteerde en die ze van 1998 tot 2002 samen met hem presenteerde. Ze gaf ook een presentatie over de ZigZag programma. Tijdens haar periode als Song Miep bij Teleac/NOT presenteerde ze het programma Liedmachien, waarin basisschoolleerlingen muziekles kregen.

Jaspers had ook een hoofdrol in Rozengeur & Vodka Lime en werkte jarenlang mee aan de Viva als columnist. Ze staat bekend om haar werk als presentatrice in de televisieprogramma’s Boer zoekt Vrouw, Wonderen bestaan, Nederland Te Koop, Over Mijn Corpse en Liefs Uit van KRO. Ze was ook te zien in de shows Farmer wil Wife, Wonderen exist, Nederland Te Koop en Over Mijn Corpse.

Jaspers bleek de mol te zijn in het televisieprogramma Wie is de Mol? in 2005. Nadat ze in 2005 de Zilveren Televizier-Ster (voor beste televisiedame) misliep, nam ze in 2006 eindelijk de prijs mee naar huis.

In 2007 werd ze voor de tweede keer genomineerd. In 2008, 2009 en 2010 werd ze respectievelijk voor de tweede, derde en vierde keer genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster en won de prijs. Eind 2006 was Jaspers te zien in het BNN-programma Ranking The Stars, waarin hij andere beroemdheden rangschikte. Dat seizoen was ze zegevierend.

Yvon Jaspers Leeftijd
Yvon Jaspers Leeftijd

In september 2018 kwam Jaspers in het nieuws toen bekend werd dat ze als omroepster werkte voor het KRO-NCRV-programma Onze Boerderij en daarnaast in dienst was van veevoederbedrijf ForFarmers.

Uit onderzoek van het Commissariaat voor de Media bleek dat Jaspers geen heimelijke reclame had mogen gebruiken, maar dat de KRO-NCRV voorzichtiger had moeten zijn in haar reclame. In mei van dit jaar heeft Jaspers het besluit genomen om de relatie met ForFarmers te beëindigen.

Verder worden ter ere van haar de Kakelbont servieslijn en de Natural Yvon woonaccessoires lijn gelanceerd. Jaspers is sinds 2004 ambassadeur van de Ronald McDonald Kinderstichting.

Het blijkt dat ze de allereerste BOD-spruit ter wereld is’, legt Yvon uit over haar baby. 16 jaar geleden was de presentatrice in verwachting van haar eerste kind, Keesje, ten tijde van de productie van de eerste serie. Daarnaast is Keesje werkelijk schitterend.

‘Keesje krijgt een crashtraining om presentator Boerenvrouw te zijn om voorbereid te zijn om de toko over te nemen (zoals bij boerenfamilies het geval is). ‘Gelukkig blijft met zoveel nieuwe spruiten deze baan als koppelaar bestaan’, vult Yvon aan in zijn brief.

Over Boer wil een vrouw, Yvon Jaspers heeft onthuld dat haar eigen broer betrokken was bij een vrouw die vorig seizoen het hart van boer Jan probeerde te veroveren. Froukje Kooter (27) vermaakt zich momenteel prima met Yvons broer Willem, die ook briefschrijver is.

Yvon Jaspers Leeftijd
Yvon Jaspers Leeftijd

Dat bevestigt de KRO-NCRV, een lokaal radiostation. In het NPO 1-programma van vorig seizoen werd de Brabantse Froukje afgebeeld als fan van boer Jan, die haar tijdens de gastenweek als eerste naar huis stuurde en uiteindelijk voor Nienke koos.

Na de show zou presentatrice Yvon contact hebben gehouden met Froukje, die volgens haar een goede match zou zijn met haar broer. Privé stelt dat Jaspers nog nooit eerder deelnemers buiten het programma heeft aangesloten.

Het is onduidelijk hoe lang Willem en Froukje al samen zijn, maar op dit moment genieten ze samen van een vakantie. “Ook wij hebben een geweldige tijd op onze vakantie”, vertelde het stel aan het tijdschrift.

Yvon Jaspers Leeftijd

49 jaar

Yvon Jaspers Leeftijd