Yuki Tsunoda Lengte: Ondanks dat Yuki Tsunoda in de tweede helft van het F3-seizoen uit het niets verscheen, was zijn ontwikkeling lang in de maak. De Japanse coureur, die door Red Bull en Honda hoog aangeschreven staat als lid van hun respectievelijke academies, zette twee puntenafwerkingen uit zeven races om in zeven puntenafwerkingen uit de volgende zeven.

Dit omvat een buitengewone reeks van drie podiumplaatsen op rij tussen Spa en Monza, waaronder een tweede plaats, een derde plaats en een overwinning in de Italiaanse Sprint Race tussen de twee locaties.

Yuki Tsunoda Lengte
Yuki Tsunoda Lengte

De negende plaats doet zijn rookie F3-seizoen geen recht en als hij zijn huidige prestatieniveau in de F2 kan behouden, zal hij vroeg of laat een serieuze kanshebber zijn in het kampioenschap.

Yuki Tsunoda is een Japanse coureur die deelneemt aan de autosport. Zijn deelname aan het Red Bull Junior Team, een trainingsprogramma voor het Formule 1-team Red Bull Racing, loopt sinds begin 2019.

In 2018 won hij het Japanse Formule 4-kampioenschap en werd hij de eerste buitenlander die dat deed. Toen hij in maart 2021 zijn Formule 1-debuut maakte tijdens de Grand Prix van Bahrein, reed hij voor het AlphaTauri-team.

Toyo Tsunoda maakte zijn Formule 3-debuut in het eerste seizoen van het FIA Formule 3-kampioenschap in 2019 tijdens het rijden voor het Jenzer Motorsport-team. Vanwege de nieuwe samenwerking van het team met Honda, werd hij ook toegevoegd aan het Red Bull Junior Team, het trainingsprogramma van het Formule 1-team Red Bull Racing, als onderdeel van de nieuwe samenwerking van het team met Honda.

Na een wankele start van het seizoen, herstelde hij zich met drie rechte podiumplaatsen, waaronder zijn eerste overwinning op het Autodromo Nazionale Monza, voor de zomerstop. Met 67 punten werd hij negende in het algemeen klassement. In datzelfde jaar nam hij ook deel aan het Team Moto Park in de Euroformula Open.

Yuki Tsunoda Lengte
Yuki Tsunoda Lengte

De Duitse coureur won een race op de Hockenheimring en eindigde op het podium in vijf meer, maar hij moest twee raceweekenden overslaan vanwege zijn verplichtingen in de FIA ​​​​Formule 3. Met 151 punten kwam hij op de vierde plaats in zijn klasse.

Aan het einde van het jaar maakte hij zijn Hitech Grand Prix-debuut tijdens de Macau Grand Prix, waar hij als 11e eindigde in het hoofdevenement.

In 2020 zal Tsunoda in de Formule 2 strijden voor het door hem opgerichte Carlin-team. Tijdens het tweede raceweekend op de Red Bull Ring had hij al zijn eerste pole position behaald, maar door een probleem met de boordradio kon hij dit niet omzetten in een overwinning en eindigde als tweede.

Zijn eerste overwinning in het kampioenschap kwam op Silverstone toen hij profiteerde van een botsing tussen Prema-coureurs Mick Schumacher en Robert Shwartzman en de race won.

Yuki Tsunoda Lengte
Yuki Tsunoda Lengte

Op Spa-Francorchamps en het Bahrain International Circuit was hij ook succesvol in het behalen van overwinningen. Na Schumacher en Callum Ilott eindigde hij als derde in het klassement met 200 punten verzameld tijdens het seizoen.

Tsunoda neemt het stokje over van Daniil Kvjat in het Formule 1-seizoen 2021, zo blijkt uit een aankondiging op 16 december 2020 door AlphaTauri.

Yuki Tsunoda Lengte

1.55 meter lang

Yuki Tsunoda Lengte