Yade Lauren Lengte

Yade Lauren Lengte: Jade Lauren Clevers, beter bekend onder haar artiestennaam Yade Lauren, werd geboren op 8 april 1999 in Rosmalen, Nederland, en is een Nederlandse zangeres. Haar samenwerkingen met Yellow Claw en Jonna Fraser hebben haar een begrip gemaakt.

Hij werd geboren in Rosmalen en verhuisde later naar Vught, waar hij een tijd woonde. Ze leerde zichzelf gitaar en piano spelen, wat ze nog steeds doet. Clevers begon met het maken van video’s toen ze zestien jaar oud was, waarin ze liedjes zong die al waren opgenomen door bekende zangers.

Yade Lauren Lengte
Yade Lauren Lengte

Een van deze video’s ging viraal op internet en werd meer dan een miljoen keer bekeken, waardoor ze werd benaderd door de muziekgroep Yellow Claw. In 2016 werkte ze met hen samen aan het nummer Invitation, dat piekte op nummer 82 in de Nederlandse Singles Top 100 en negen weken op rij in de hitparade stond.

Sinds 2016 is Clevers ook student aan de Herman Brood Academie. Clevers werkte in de loop der jaren samen met een aantal bekende artiesten, waaronder Jonna Fraser, Josylvio en Idaly, aan verschillende nummers.

Clevers werkte samen met rapper Snelle aan het nummer She Knows Me, dat in hetzelfde jaar piekte op nummer 5 in de Nederlandse Singles Top 100 en nummer 19 in de Nederlandse Top 40-hitlijsten. Clevers’ debuut studioalbum, Reflections, werd uitgebracht in 2020.

Yade Lauren is de artiestennaam die wordt gebruikt door Jade Lauren Clevers, ook wel bekend als Jade Lauren Clevers. Yade werd geboren op 8 april 1999 in de stad Rosmalen, Zweden. Al op jonge leeftijd is de zanger geïnteresseerd in muziek.

Yade Lauren Lengte
Yade Lauren Lengte

Ze leerde zichzelf gitaar en piano spelen, wat ze nog steeds doet. Het was via haar gastoptredens op de Yellow Claw-albums Love and War, Invitation en Balcony dat ze voor het eerst internationale aandacht kreeg. Ze heeft ook bijgedragen aan de Moksi & Chase-single “Lucky”, die in 2013 werd uitgebracht.

In Nederland heeft de zangeres samengewerkt met een aantal artiesten, waaronder onder meer Jonna Fraser en Snelle. In samenwerking met Jonna Fraser scoorde ze een hit met het nummer “Longs Je Werk” van Jonna’s EP “Blessed”. Yade werkte samen met Snelle aan het nummer ” She Knows Me “, dat werd uitgebracht als de eerste single van Snelle’s debuutalbum ” Twenty-four “.

De zanger werd gevonden via social media platforms zoals Facebook en YouTube. Daar bracht de zangeres video’s uit van haar versies van liedjes van onder meer Lil Kleine en Frenna.

Nadat haar zus een video had gedeeld waarin ze een versie van een Lil Kleine-nummer op Facebook deed, ging ze snel viraal. Yellow Claw pakte dit op en begon met haar tracks te maken, wat uiteindelijk een wereldwijde sensatie werd en internationale bekendheid verwierf.

Yade Lauren Lengte
Yade Lauren Lengte

Jade besloot in 2016 haar muzikale ambities verder na te jagen en schreef zich in aan de Herman Brood Academie. Yade sluit zich aan bij Top Notch Records in 2020 en zal dat jaar haar debuut-EP “Reflections” uitbrengen.

Naast de tedere ballad ‘Papa’ bevat het album ook haar single ‘Facetime’. Zozeer zelfs dat rapper Kevin zich bewust is van haar betrokkenheid bij de derde single van zijn aankomende album “If You Could Not See”.

Yade Lauren Lengte

bijna 1 m en 8 inch

Yade Lauren Lengte