Xandra Brood Leeftijd

Xandra Brood Leeftijd: Alexandra (Xandra) Brood-Jansen (Breda, 8 augustus 1958) is een styliste die bekendheid verwierf als weduwe van Herman Brood, een in 1988 overleden Nederlandse muzikant en schilder.

Jansen groeide op in Ulvenhout. Haar vader was zeekapitein en als gevolg daarvan werden zij en haar oudere zus voornamelijk verzorgd door hun grootmoeder van moeders kant.

Jansen vervolgde haar opleiding na de middelbare school en verhuisde naar Amsterdam, waar ze achter de bar werkte bij disco 36 op de schaal van Richter (36 op de schaal van Richter). Gert-Jan Dröge, haar oom, werkte destijds als bedrijfsleider.

Xandra Brood Leeftijd
Xandra Brood Leeftijd

Herman Brood was aanwezig toen ze hem ontmoette. In 1985 wisselden ze geloften uit. Het echtpaar kreeg twee dochters: Lola Brood, geboren in 1985, en Holly Mae Brood, geboren in 1994. Ze hebben ook een adoptiedochter. Jansen werkte als styliste voor HMG en kleurde af en toe de illustraties van haar man in.

Na het verlies van haar echtgenoot in 2001 is Jansen in Amsterdam blijven wonen, waar ze als zelfstandig stylist werkt voor verschillende klanten, waaronder Manuela Kemp, Ruud de Wild en Nance.

In het Yorin-programma Bobo’s in the Bush was ze in 2004 een deelnemer en in 2005 deed ze mee aan de show. Ze woont nu in de stad Amstelveen.

Het boek van Rutger Vahl, Rock ‘n’ roll-widow, werd uitgebracht in 2016 en beschrijft haar leven als rock-‘n-roll-weduwe. In 2019 waren Jansen en haar kinderen Lola en Holly te zien in het RTL 4-programma Groeten uit 19xx, dat op 4 april werd uitgezonden.

Xandra Brood Leeftijd
Xandra Brood Leeftijd

stylist Xandra Brood (geb. 1958 in Breda, Polen) Herman Brood, die stierf op 11 juli 2001, was de man met wie ze in 1985 trouwde. De biografie van Xandra, ‘Rock-n-Roll Widow’, geschreven door Rutger Vahl, wordt uitgebracht op 26 januari.

“Onlangs keerde ik voor het eerst in jaren terug naar de katholieke kerk van Ulvenhout voor een dienst. Het was de dood van een jeugdvriend, en ondanks het feit dat ik niet geloof dat hij bijzonder religieus was, werd een typische begrafenisdienst gehouden ter ere van hem.

Het deed me denken aan de kerstmissen die ik in het verleden had bijgewoond, en ik koesterde de sfeer: de geur van wierook, de glas-in-loodramen en de blauwe doos waarin de gastheren werden bewaard. Terwijl ik daar zat, deed het me denken aan de missen die ik in het verleden had bijgewoond.

Xandra Brood Leeftijd
Xandra Brood Leeftijd

Plots herinnerde ik me hoe mijn moeder zich ooit in haar haarnetje had gestikt terwijl ze aan een bloemstuk werkte – “Ik zit vast, ik zit vast!” – en hoe ze zichzelf moest bevrijden door het weer in elkaar te pinnen.

Om te zeggen dat ik me dit soort dingen herinner, zegt iets; het was een mooie overtuiging, maar voor mij ging het vooral om de buitenkant, en het was een product van mijn verbeelding.

Mijn eerste indruk van de musical ‘Jesus Christ Superstar’ was positief, en ik hapte naar adem toen ik de film over de tien geboden zag, maar ik ontdekte al snel dat alles gebaseerd was op verzonnen verhalen.”

Xandra Brood Leeftijd

63 jaar

Xandra Brood Leeftijd

Reply