Welmoed Sijtsma Lengte: In 1990 werd Welmoed Sijtsma (Friese naam die in Friesland wordt uitgesproken als ‘Sietsma’; vaak verkeerd uitgesproken als ‘Seitsma’) geboren in Hardegarijp, Nederland, en werd beroemd door het hosten van de chatshow Op1.

Sijtsma werd geboren in Hardegarijp en groeide op in Leeuwarden, waar hij nu woont. In 2014 studeerde ze cum laude af aan de Rijksuniversiteit Groningen met een master journalistiek.

Welmoed Sijtsma Lengte
Welmoed Sijtsma Lengte

Haar eerste baan was als stagiaire bij het NOS Jeugdjournaal tijdens haar studie, en vervolgens als freelance redacteur bij dezelfde publicatie van februari 2014 tot heden. Hiervoor werkte zij eerder en gelijktijdig voor Omrop Fryslân.

Van 11 september 2015 tot en met 9 september 2018 was Sijtsma ook presentator bij het Jeugdjournaal, dat werd uitgezonden van 11 september 2015 tot en met 9 september 2018. Sijtsma is sinds 3 september 2018 presentator bij Goedemorgen Nederland en hij heeft doet dit al sinds het begin van het jaar.

Ze begon in januari 2020 met de presentatie van de nieuwe NPO-chatshow met Sander Schimmelpenninck Op1 op donderdagen en ze was ook presentator bij het NPO Radio 2-radioprogramma ‘t Get Nu Laat, dat in januari 2020 begon met uitzenden. Sijtsma presenteert Op1 met Jort Kelder start in september 2020.

De outfits die Welmoed droeg tijdens het Jeugdjournaal waren meer afgestemd op haar persoonlijke stijl, waaronder een wijde broek met gaten, stoere Dr. Martens laarzen, een leren jack en humoristische accenten in de vorm van prints of glitter.

Welmoed Sijtsma Lengte
Welmoed Sijtsma Lengte

“Nu ik de leiding heb over het brengen van het ‘volwassenennieuws’, kleed ik me wat formeler”, legt ze uit. met dunne schoenen, jumpsuits en coltruien in neutrale tinten als blauw, groen en ecru”, aldus de ontwerper.

Welmoed ziet er prachtig uit in al haar kledingstukken, maar soms wordt ze duizelig door het enorme volume. “Wat is hun proces om dit allemaal te bedenken? Ik probeer bewuster te winkelen en vraag me bij elke aankoop af of ik er echt blij van word”, legt ze uit.

Welmoed Sijtsma Lengte
Welmoed Sijtsma Lengte

Dit zijn exclusief designer portemonnees, aldus de 30-jarige die het blad toesprak. “Tassen met een achtergrondverhaal spreken me meer aan. In Antwerpen kocht ik eens een oud, klein tasje, waarin ik een briefje ontdekte in het handschrift van een oude vrouw met haar adres erop. Het is schattig.”

Desondanks heeft het gezicht van Op1 niet altijd de tijd (of de bereidheid) om goed na te denken over haar kleding: “Ik moet twee keer per week om half drie opstaan ​​om mee te doen aan Goedemorgen Nederland. klaar met tandenpoetsen en dan ben ik weg. In mijn trainingspak of joggingbroek om precies te zijn. Er zijn ook gevallen geweest waarin ik mijn beha ben vergeten.”

Welmoed Sijtsma Lengte

bijna 5,5 voet