Victor Mids Lengte: Victor Mids (geboren op 1 april 1987 in Delft, Nederland), vaak bekend onder zijn artiestennaam Victor Middelkoop, is een Nederlandse illusionist. Hij studeerde af aan de medische school in 2013 en werd arts. Middelkoop begon met toveren toen hij een klein kind was.

Hij kreeg een magische doos toen hij vier jaar oud was. In 2007 was hij als deelnemer te zien in het Nederlandse televisieprogramma De Nieuwe Uri Geller. Hij verscheen wekelijks op de Freaknacht en deed voorspellingen over de resultaten van Serious Request in 2009.

Victor Mids Lengte
Victor Mids Lengte

Middelkoop rondde in 2013 zijn studie geneeskunde af en werd arts. Hij houdt zich niet voor als arts, maar beweert illusies te kunnen scheppen door gebruik te maken van zijn kennis van de zintuigen en het menselijk brein.

Dat Middelkoop een verre afstammeling is van Olympisch turnster en medaillewinnaar Epke Zonderland, kwam aan het licht toen hij in 2019 op de NPO-show Verborgen Verleden verscheen.

Hij begon op 5 januari 2015 met het uitvoeren van trucs en neuropsychologisch onderzoek als onderdeel van het AVROTROS-initiatief Mindf*ck van AVROTROS. Ook gaat hij uitgebreid in op hoe de hersenen gemanipuleerd kunnen worden. De tweede uitzending werd gezien door 763.000 mensen in Nederland.

Victor Mids heeft verklaard dat hij geen acteurs in dienst heeft. Daarnaast is hij te zien in het televisieprogramma ‘Het beste brein van Nederland’, waarin hij uitlegt hoe het brein werkt en experimenten uitvoert met individuen op straat in Nederland.

Victor Mids Lengte
Victor Mids Lengte

Wetenschappers Herman de Regt en Hans Dooremalen vinden Middelkoops zogenaamde wetenschappelijke onderbouwingen voor zijn stunts in het televisieprogramma Mindf*ck verzonnen en onzinnig.

Illusionist. Op 1 april 1987 werd ik in Delft geboren. Victor Mids heeft volgens bepaalde schattingen een vermogen van zo’n 1,3 miljoen euro. De manier waarop hij illusie en wetenschap samenbrengt, is zeer opmerkelijk.

Victor Mids is een arts die ook een illusionist is (niet praktiserend). De door hem gecreëerde unieke combinatie van illusie en wetenschap is ongeëvenaard in de wereld van entertainment. Hij spreekt op bedrijfsconferenties en evenementen over een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder beïnvloeding, perceptie, neuromarketing en communicatie, die allemaal zijn aangepast aan het publiek. Laat je meeslepen in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt.

Victor Mids Lengte
Victor Mids Lengte

Neuromagic is een samensmelting van illusionisme, psychologie, geneeskunde en goochelarij die steeds populairder wordt. Terwijl hij afstand neemt van de traditionele vorm van magie, illustreert Victor de inzichten die kunnen worden verkregen door zijn unieke illusies en interactieve neuropsychologische onderzoeken.

Want, hoe makkelijk laat je je door andere dingen afleiden? Wat is het mechanisme waarmee ons geheugen werkt? En bestaat er werkelijk zoiets als vrije wil? Ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om je eigen hersenen en zintuigen te misleiden en wat je als individu of als groep van individuen van deze ervaring kunt meenemen.

Victor Mids Lengte

1,75 m

Victor Mids Lengte