Van Gaal Leeftijd

Van Gaal Leeftijd: Aloysius Paulus Maria (Louis) van Gaal (geboren op 8 augustus 1951 in Amsterdam) is een Nederlands voetbalcoach en voormalig profvoetballer. Momenteel is hij manager van het Nederlands Elftal. Tijdens zijn coachingcarrière heeft hij gewerkt met teams als Ajax, FC Barcelona, ​​AZ, Bayern München en Manchester United. Als bondscoach van het Nederlands Elftal stond hij in zijn eerste finalewedstrijd naar aanleiding van het WK 2014.

Tijdens zijn tijd als clubcoach werd hij op nationaal niveau erkend in vier verschillende landen. Ook op het internationale toneel was hij een grote hit. Met Ajax won hij de UEFA Cup, de UEFA Champions League, de UEFA Super Cup en het WK voor clubteams. Hij speelde ook voor het Nederlands Elftal. Met FC Barcelona won hij de UEFA Super Cup.

Van Gaal Leeftijd
Van Gaal Leeftijd

Van Gaal groeide op in de wijk Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost, in dezelfde buurt als toekomstig sportjournalist Harry Vermeegen. Hij groeide op in een katholiek gezin.

De vader van de oudste Van Gaal leed aan een vreselijke hartkwaal en stierf toen de jongere Van Gaal elf jaar oud was. Zijn moeder was voornamelijk verantwoordelijk voor de opvoeding van het gezin van negen kinderen.

De geest van verantwoordelijkheid en discipline die de opvoeding doordrong waren duidelijk. Tijdens zijn tijd in Amsterdam bezocht Louis het Sint-Nicolaaslyceum, dat geleid werd door de Paters van het H. Hart en waar hij studeerde aan de HBS. Daarna ging hij naar de plaatselijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding en behaalde zijn certificering als gymnastiekleraar.

Van Gaal trouwde in 1973 met zijn eerste vrouw en zij stierf op 17 januari 1994 aan alvleesklierkanker, na een lange strijd tegen de ziekte. Van Gaal bleef met zijn twee meisjes op de achtergrond. Tot 1994 ging hij wekelijks naar de kerk.

Van Gaal Leeftijd
Van Gaal Leeftijd

In dat jaar besloot hij zijn katholieke religie te verlaten omdat hij geloofde dat God de menselijke waardigheid had “gerespecteerd” door de pijn en de dood van zijn vrouw, evenals door de oorlogen die over de hele wereld woedden. Niets meer waar hij naar verlangde had te maken met de God die ellende laat bestaan.

Van Gaal stapte op 8 augustus 2008 in het huwelijksbootje met zijn huidige bruid in de Portugese badplaats Albufeira. In 2009 werd zijn autobiografie openbaar gemaakt. Van Gaal begon zijn spelersloopbaan als jeugd bij het Amsterdamse RKSV De Meer en stapte op twintigjarige leeftijd door naar het tweede elftal van Ajax.

Van 1972 tot 1987 was Van Gaal een profvoetballer die als middenvelder voor verschillende teams speelde. Het eerste elftal van Ajax had hem in 1972, maar hij speelde pas het jaar daarop een competitieve wedstrijd voor de club. Op 22-jarige leeftijd probeerde hij bij Royal Antwerp de grens over te steken. Van Gaal speelde vier seizoenen (1973-1977) bij ‘The Great Old’ en scoorde in die tijd zeven goals in eenenveertig wedstrijden.

Van Gaal Leeftijd
Van Gaal Leeftijd

Het volgende seizoen verhuisde hij naar Telstar, waar hij de rest van één seizoen zou spelen voordat hij met pensioen ging. In de nasleep van zijn tijd bij Telstar trad hij toe tot het Rotterdamse Sparta, waar hij uiteindelijk het merendeel van zijn competitiewedstrijden zou spelen (tweehonderdachtenveertig in totaal). In 1984 werd hij op het toernooi bekroond met de Zilveren Schoen.

Van 1979 tot 1986 maakte hij deel uit van het Ajax-elftal, waar hij samenspeelde met Danny Blind, die uiteindelijk opklom tot aanvoerder onder Van Gaal. Van Gaal had van 1986 tot 1987 een korte periode bij de Arizona Diamondbacks, waar hij ook als assistent-coach fungeerde. In 1987 besloot hij er een punt achter te zetten in zijn spelerscarrière.

Van Gaal Leeftijd

70 years

Van Gaal Leeftijd