Ton Van Genugten Vermogen

Ton Van Genugten Vermogen – Ton van Genugten (Eersel, 25 januari 1983 – Best, 26 augustus 2021) was een Nederlands rallycoureur en ondernemer die op 26 augustus 2021 is overleden in Best, Nederland.

Van Genugten werd vooral bekend door zijn deelname aan de Dakar Rally. Tussen 2013 en 2018 maakte hij in totaal tien reizen.

Ton Van Genugten Vermogen
Ton Van Genugten Vermogen

In de eerste Dakar werkte hij als monteur op de vrachtwagen van Team Schoones; het jaar daarop werkte hij als cursusleider voor hetzelfde team. In 2016 behaalde hij zijn beste prestatie tot nu toe, waardoor hij op de vijfde plaats in het klassement terechtkwam. In 2018 won hij vier toernooien.

Hij was directeur van TonTrans, een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in most-verificatie en -transport. Hij was ook lid van de jury.

Ton Van Genugten Vermogen
Ton Van Genugten Vermogen

Aan de vooravond van zijn 38e verjaardag stapte Van Genugten in het bedrijfsleven om de uitdaging van zijn leven aan te gaan.

Ton van Genugten (38) was een overleden Dakar-coureur.
Ton van Genugten, een bekende Nederlandse Dakarrenner, is volgens zijn familie donderdag op 38-jarige leeftijd overleden.

De doodsoorzaak was een val in een mestsilo. De informatie is bevestigd door mensen die dicht bij zijn team staan.

Het ongeval gebeurde donderdagmiddag bij een agrarisch bedrijf aan de Vleutstraat in Best, dat net over de grens in de Nederlandse provincie Noord-Brabant ligt, net over de grens van waar het ongeval plaatsvond.

Ton Van Genugten Vermogen
Ton Van Genugten Vermogen

Hij werd door een speciaal team van de brandweer uit de silo gered, maar stierf niet lang daarna. Het gebruik van een traumahelikopter was tijdverspilling.

Van Genugten maakte in 2007 deel uit van het Dakar-winnende team van Gerard De Rooy. In 2018 en 2019 nam hij zeven keer deel aan de Dakar Rally, waarbij hij twee keer een vrachtwagen deelde met de Belgische navigator Peter Willemsen.

In 2016 eindigde hij als vijfde in het eindklassement; in 2018 won hij vier etappes; en in 2019 won hij twee etappes.

Ton Van Genugten Vermogen

Ton Van Genugten Vermogen

21 miljoen euro