Tommy Christiaans Lengte

Tommy Christiaans Lengte: Tommie Christiaan Venneker (geboren 24 februari 1986 in Amsterdam, Nederland), beter bekend onder zijn artiestennaam Tommie Christiaan, is een Nederlandse zanger, acteur en danser. Een gezin met twee kinderen omvat Christiaan, de oudste van de drie zonen. Toen hij vier jaar oud was, gingen zijn ouders uit elkaar en scheidden.

Hij heeft altijd een fijne relatie gehad met zijn biologische vader, die hij ‘Pop’ noemt. Zijn stiefvader, met wie Christiaanse’s moeder al samen was sinds Christiaanse’s vijfde jaar, stierf toen hij veertien jaar oud was. Hij woonde zeventien jaar in Alkmaar tot hij in de jaren tachtig naar Amsterdam verhuisde.

Tommy Christiaans Lengte
Tommy Christiaans Lengte

Christiaan kreeg zijn dansopleiding aan de Lucia Marthas Dansacademie en zijn zangopleiding van Jimmy Hutchinson en Ger Otte. De amateur-muziekproducties van Kosmo in Alkmaar, waar hij tussen 2000 en 2006 een aantal (hoofd)rollen speelde in een aantal producties, waren waar hij zijn eerste stappen zette in het muzikale vak.

Christian was op televisie te zien in shows als het Musical Awards Gala, Musicals in Ahoy’, Wie be Tarzan?, het Staatsloterij-programma en So You Wanna Be a Popstar, waar hij optrad als danser.

In 2006 trad hij op als danser en understudy voor de hoofdrol in de theaterproductie van Oebele op een nationale tournee. Daarna lanceerde hij zijn professionele muzikale carrière met een ensemblerol (swing en veel understudies) in de film Dirty Dancing.

Een paar jaar later verdiende hij als Troy Bolton de hoofdrol in High School Musical, waarvoor hij werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie aanstormend talent.

In datzelfde seizoen verscheen hij als Dean Hyde in Love Me Tender, en op 19 februari 2011 werd hij gekroond tot winnaar van de televisiewedstrijd Looking for Zorro, waardoor hij als Zorro speelde in de musical Zorro tijdens de 2011-2012. seizoen.

Christiaan trad op in de musical De Kleine Zeemeermin in 2012 en 2013 en in de concertuitvoering van Jesus Christ Superstar in 2013 en 2015. Hij was ook te zien in de musicals De Kleine Zeemeermin en De Kleine Zeemeermin.

Tommy Christiaans Lengte
Tommy Christiaans Lengte

Als onderdeel van de pilot voor de nieuwe voetbalmusical Offside, geregisseerd door Dick van den Heuvel, reisde hij in 2015 naar Johannesburg, Zuid-Afrika. In het seizoen 2015-2016 speelde hij in de musical Grease, in het seizoen 2016-2017 was hij te zien. verschijnen als Woof in de musical Hair, en in het seizoen 2017-2018 verscheen hij als Emilio Estefan in de musical On Your Feet!

In seizoen 2018-2019 begon Christiaan met zijn eigen gezelschap aan een landelijke theatertournee. De muzikale uitvoering In een ander licht kon hij het verhaal van zijn leven vertellen door middel van de muziek van zijn favoriete liedjes, die hij samen met een live band ten gehore bracht. Sinds oktober van dit jaar is hij te zien in de dinnershow Madame Jeanette in Studio 21 in Hilversum, waar hij de rol van James speelt.

Naast musicals speelde Christiaan in een aantal films. Hij verscheen in de film Af Stay (2006), waarin hij een drugsdealer genaamd Jim speelde, en in de film Dancing on the Volcano (2008), waarin hij een dansleraar speelde genaamd Remco (2014).

In 2015 nam Christiaan deel aan de Voice of Holland-wedstrijd. Hij maakte tijdens zijn verblijf in deze stad deel uit van het Marco Borsato-team. In de eerste ronde, The Battle, werd hij verslagen door Jared Grant. In 2017 was hij een gastrol in de tv-show Beste Zangers. Samen met operazangeres Tania Kross won Christiaan de eerste plaats in de iTunes-hitlijst met het nummer Barcelona, ​​dat ze zelf schreven en speelden. In 2018 zal hij als Jezus te zien zijn in de film The Passion of the Christ.

Tommy Christiaans Lengte
Tommy Christiaans Lengte

In 2018 was Christiaan als professioneel jurylid voor het Junior Songfestival, naast Buddy Vedder en Maan, lid van de vakjury. Christiaan was een van de deelnemers aan het Boxing Stars-programma in het najaar van 2018 en hij nam het in zijn eerste gevecht op tegen Dan Karaty.

In februari 2019 deed hij mee aan en won het Weet Ik Veel toernooi. In december 2019 en januari 2020 heeft Christiaan twee keer deelgenomen aan de schaatswedstrijd Dancing on Ice.

Hij won ook in de wedstrijd. Naast zijn dochter met zijn ex-partner Michelle Splietelhof heeft Christiaan ook een zoon met zijn nieuwe partner. In de musical Zorro verscheen Splietelhof met hem als tegenspeler.

Tommy Christiaans Lengte

bijna 5 voet en 11 inch

https://www.youtube.com/watch?v=tq0ofv05rkU
Tommy Christiaans Lengte
Blogs Top 100