Blogs

Thomas Van Groningen Ouders

Thomas Van Groningen Ouders: Hij is geboren op 17 mei 1990 in Nederland en werkt sinds 1 januari 2021 als journalist voor BNR Nieuwsradio in Den Haag. Hij is lid van de politieke redactie van de zender.

De Fontys Hogeschool Journalistiek van Tilburg bood Van Groningen de mogelijkheid om daar te studeren, maar hij rondde de opleiding niet af. Hij begon zijn professionele loopbaan als verslaggever bij BNR Nieuwsradio tijdens zijn laatste studiejaar.

Thomas Van Groningen Ouders
Thomas Van Groningen Ouders

Het middagprogramma Spitsuur met Petra Grays gebruikte hem als sidekick, terwijl het ochtendprogramma De Morgenspits met Bas van Werven hem ook als sidekick liet zien. Daarnaast was Van Groningen regelmatig te horen als vervangende presentator in het radioprogramma Ask Me Anything van Jörgen Raymann.

Van Groningen begon begin 2021 zijn loopbaan als politiek verslaggever op de redactie van een radiostation in Den Haag.

De parlementsverkiezingen in 2021, evenals het toelagenschandaal, waren de belangrijkste gebeurtenissen in zijn eerste paar maanden in functie. Sinds de verhuizing naar Den Haag heeft Van Groningen samen met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis de podcast Newsroom Den Haag gemaakt, die wekelijks verschijnt.

Thomas Van Groningen Ouders
Thomas Van Groningen Ouders

Tijdens de sportieve zomer van 2021 verscheen Van Groningen dagelijks op De Oranjezomer op SBS6 om de laatste politieke ontwikkelingen, waaronder de oprichting van het nieuwe kabinet, te bespreken. Daarnaast was hij te gast in het reguliere seizoen van Veronica Inside, dat op 16 augustus 2021 in première ging en gepresenteerd werd door Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Hij was al op tal van discussieshows te zien, waaronder Beau en Op1.

Volgens een aankondiging in oktober 2021 gaat Van Groningen in januari 2022 bij Omroep WNL aan de slag als verslaggever en politiek tolk voor de conversatieshow Op1.

Buiten Tilburg ‘maken’, maar toch je hart in Tilburg houden. In dit specifieke voorbeeld hebben we het over radio-dj en verslaggever Thomas van Groningen uit Nederland. Werken bij BNR Nieuwsradio, maar toch dagelijks vanuit Amsterdam religieus terug pendelen naar onze mooie stad Tilburg is mijn passie. Hij is meer dan bereid om je te helpen.

Thomas Van Groningen Ouders
Thomas Van Groningen Ouders

“Ik heb ooit drie maanden van mijn leven in Amsterdam doorgebracht omdat ik dacht dat het leuk zou zijn. Ik had het mis.” Ik hield niet van de sfeer daar, en de mensen ook niet, dus het was overal een slechte ervaring.

Als ik het werk verlaat en bij de afrit Tilburg centrum-west kom, stop ik bij het verkeerslicht en zie het Van der Valk hotel, ik denk bij mezelf: “Ah, ik ben terug.” Elke keer als ik hier kom, voelt het als thuiskomen.”

Thomas Van Groningen Ouders