Sophie Kumpen Relatie

Sophie Kumpen Relatie: Sophie-Marie ‘Sophie’ Kumpen (geboren 30 oktober 1975 in Hasselt, België) is een voormalig Belgisch karter en autocoureur die vijf jaar deelnam aan de Formule A-, K- en Super A-klassen in de Wereldkampioenschappen.

Haar woonplaats is Hasselt en ze groeide op als dochter van Robert Kumpen, de voormalige voorzitter van KRC Genk. Kumpen is lid van de raad van bestuur van KRC Genk. Zijn broer Paul Kumpen, evenals zijn zoon Anthony Kumpen, waren zowel rallyrijders als autocoureurs. Omdat racen een familietraditie was, begon Kumpen op elfjarige leeftijd met karten, in de voetsporen van zijn vader.

Tijdens haar kartcarrière was ze succesvol en nam ze het op tegen voormalige Formule 1-coureurs zoals Jenson Button, Nick Heidfeld, Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella. Ze maakte haar debuut als coureur in verschillende classificaties. Haar meest opvallende overwinning was de Andrea Margutti Trophy, die ze in 1995 ontving.

Sophie Kumpen Relatie
Sophie Kumpen Relatie

Na haar huwelijk met coureur Jos Verstappen in 1996 besloot ze een pauze te nemen in de sport en haar tijd te wijden aan het opvoeden van hun twee kinderen en het assisteren van haar man in zijn racecarrière.

De beide kinderen van het paar keerden terug naar het karten en zoon Max Verstappen zou Formule 1-coureur worden, in de voetsporen van zijn vader.

In 2008 kwam er een einde aan het huwelijk en in 2013 keerde Kumpen voor een korte periode terug naar het racen in de Formido Swift Cup, waar hij als derde eindigde. Ze liep een gebroken ruggengraat op als gevolg van een crash in haar Suzuki Swift tijdens de laatste races van het seizoen 2013 op het circuit van Zandvoort. Daarna zou Kumpen nooit meer als chauffeur op de weg verschijnen.

Ze begon te werken als maatschappelijk werker bij het Beroepscentrum voor Geestelijke Gezondheid in Maaseik nadat ze in 2008 haar sportcarrière had beëindigd. Als we Sophie Kumpen (47) spreken, is ze net thuisgekomen na het zien van de beslissende Grand Prix in de buurt met vrienden, kennissen en familie, wat haar een uur na de race heeft gekost. Staat ze al weer op de been? ,,Ja, nog een klein beetje. En het besef dat mijn kind wereldkampioen is, begint nu pas door te dringen.

Verstappen groeide op met een passie voor racen die al op jonge leeftijd in hem zat. Niet alleen haar vader, Jos Verstappen, heeft een race-achtergrond, maar ook haar moeder, Sophie-Marie Kumpen. Kumpen, nu 45 jaar, groeide op in het Belgische Hasselt.

Sophie Kumpen Relatie
Sophie Kumpen Relatie

Kumpens oom en neef waren allebei race- en rallyrijders en ze begon op elfjarige leeftijd met karten in hun voetsporen. Haar kartcarrière was een doorslaand succes en ze overwon wereldberoemde racers, van wie sommigen later in de Formule 1 deelnamen.

Kumpen trouwde in 1996 met Jos Verstappen en het echtpaar heeft twee kinderen. Max en Victoria, hun twee kinderen, zijn het resultaat van hun verbintenis. Omdat Jos momenteel in de Formule 1 racet, heeft Kumpen besloten voorlopig met pensioen te gaan.

Ze is in beslag genomen door haar twee kinderen en de professionele inspanningen van haar man. In 2008 staat het huwelijk tussen haar en de vader van haar kinderen op het punt van uiteenvallen. Het is in deze tijd dat haar ex-man in 2009 wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete voor het slaan van Kumpen dat een stormachtige fase begint.

Als ze in 2013 terugkeert op de baan, zal ze als coureur deelnemen aan de Formido Swift Cup, waarmee ze in 2014 zal beginnen. Ze houdt van racen en is regelmatig te vinden op de baan, waar ze ook de grootste supporter van Max is.

Sophie Kumpen Relatie
Sophie Kumpen Relatie

Een ander gezicht dat tijdens de races van Max vaak in de pitbox te zien is, is dat van zijn zus Victoria Verstappen. Victoria Verstappen is het jongere zusje van Max (22). Ondanks dat Victoria’s hele familie bij de autosport betrokken is, pakt ze haar carrière anders aan.

In 2020 lanceert de jonge modeontwerpster haar eigen kledingmerk, dat Unleash the Lion gaat heten. Motorsport zit echter gewoon in haar DNA, getuige haar huidige collectie, die dit nog steeds weerspiegelt.

Zo is de campagne gefilmd op het circuit van Zandvoort in Nederland. Een potje kan ook gestuurd worden door de zus van Max Verstappen, die in Australië woont. Zo pakte ze op het Genk International Karting Circuit ooit de eerste plaats in een race van 100 mijl.

Vicky is ook de moeder van haar zoon Luka, met wie ze sinds december 2020 samenwoont. Ze is modeontwerpster en moeder. Eerder dit jaar maakte de jongste telg van Verstappen bekend dat zij en haar vriend Tom Heuts in verwachting waren van hun eerste kind, zo werd in mei bekend.

Haar achternaam werd ook vermeld in de aankondiging van haar zwangerschap. Tom en Victoria staan ​​op de foto tussen hun respectievelijke auto’s, met een kleine speelgoedauto voor hen.