Sieneke Leeftijd

Sieneke Leeftijd: Sieneke Ashley Kristel Baum-Peeters (geboren op 1 april 1992 in Nijmegen, Nederland) is een Nederlandse zangeres. Eerder dit jaar werd ze gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

De van oorsprong Nederlandse Sieneke groeide op in een hecht gezin met haar moeder, vader en een broer. Als kind was ze al bezig met dansen en zingen. Sieneke kreeg de kans om op tal van gelegenheden door het hele land op te treden. Marianne Weber kwam haar tegen tijdens een van haar optredens in Dordrecht en werd op slag verliefd op haar.

Sieneke Leeftijd
Sieneke Leeftijd

In 2007 bracht de Nijmeegse zanger een cd uit met zes covers van klassiekers uit de jaren 80, die goed werd ontvangen. De in eigen beheer uitgebrachte cd It’s my dream is geproduceerd door de artiest. In Nijmegen volgde ze de kappersopleiding van het ROC Nijmegen.

Tijdens het Nationaal Songfestival 2010 zong ze een versie van het lied I’m in love (sha-la-lie), geschreven door Pierre Kartner, dat werd uitgevoerd door alle deelnemers.

Sieneke zegevierde nadat Kartner haar tot winnaar had uitgeroepen in het geval dat zowel de beslissing van de jury als de stem van het publiek niet doorslaggevend waren. Zo werd ze gekozen als vertegenwoordiger van Nederland op het Eurovisie Songfestival 2010 in Oslo, waar ze niet verder kwam dan de voorronde.

Ze werd hierdoor de zesde Nederlandse deelnemer op rij die een plek in de finale misliep. In de halve finale eindigde ze als 14e van de 17 deelnemers met 29 punten, waarmee ze op de 14e plaats overall eindigde. Sieneke was begin 2011 te zien in het SBS6 televisieprogramma Stars Dancing on Ice.

Sieneke Leeftijd
Sieneke Leeftijd

In dit specifieke programma werd ze vierde. Zangeres Monique Smit versloeg Sieneke in de kwartfinales van het Eurovisie Songfestival. Sieneke en Marianne Weber hebben in augustus van dit jaar hun professionele relatie beëindigd. Sieneke was in 2015 te zien in het RTL 5 televisieprogramma Shopping Queens VIPS, waar ze op de vierde plaats eindigde.

Het jaar 2021 zag Sieneke als deelnemer aan het 21e seizoen van het RTL 4-televisieprogramma Expeditie Robinson, waar ze op de 23e plaats eindigde nadat ze op de vierde plaats was uitgevallen. Peeters is getrouwd en vader van twee kinderen, een meisje en een zoon.

Sieneke, nu 27 jaar oud, is geboren en getogen in Nijmegen, waar ze als klein kind werd gevonden door Marianne Weber. In 2010 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo, waar ze het populaire lied ‘I k ben Verliefd (Sha-La-Lie)’ ten gehore bracht. De zangeres heeft momenteel een grote catalogus en treedt wekelijks op door heel de Verenigde Staten van Amerika. De voorbereidingen voor het tienjarig kunstenaarsjubileum in 2020 zijn momenteel in volle gang!

Na de release van drie albums en talloze singles is het moment aangebroken om 2019 met een frisse start te starten. Sieneke heeft gekozen voor een nieuw boekingsbureau en een nieuw platenlabel, en begin mei brengt ze haar nieuwe single uit. Voor de opnames werd de studio van Emile Hartkamp gebruikt. Sieneke zal zich de komende tien jaar met trots en veel plezier blijven wijden aan het Nederlandse levenslied, daarbij geholpen door een sterk team en uiteraard met de steun van Marianne Weber aan haar zijde.

Sieneke Leeftijd
Sieneke Leeftijd

Naast haar zangcarrière heeft ze het potentieel om nieuwe obstakels in haar leven op te lossen. Zo was Sieneke meermaals te zien als presentatrice in het televisieprogramma ‘Sterren NL TOP20’ en was ze te zien als gastrol in de Omroep Gelderland-televisieserie ‘Koos’. Sieneke is een graag geziene gast in diverse televisieprogramma’s.

Ook in haar persoonlijke leven gaat het goed met de jonge moeder. Met haar man Jan, dochter Rosalie en zoon Dani aan haar zijde wordt ze omringd door liefde en geluk.

Sieneke Leeftijd

30 jaar oud

Sieneke Leeftijd
Blogs Top 100