Blogs

Shelly Sterk Lengte

Shelly Sterk Lengte: Shelly Sterk (geboren 30 april 1991 in Den Haag, Nederland) is een tv-presentator en verslaggever in Nederland. In Den Haag groeide Sterk op en ging naar de middelbare school Christeljk Lyceum Delft, waar hij zijn bachelor behaalde. Na haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht ging ze film studeren aan de New York Film Academy.

Na afronding van deze opleiding ging Sterk aan de slag als verslaggever voor BNN University. Ze werkte hier tot ze overstapte naar PowNed. Ze nam minder dan een maand na haar start ontslag bij PowNed. Na PowNed werkte ze onder meer bij GeenStijl, Veronica en KRO-NCRV. Uiteindelijk werkte Sterk als verslaggever voor RTL Boulevard, waar ze haar carrière in 2016 begon.

Shelly Sterk Lengte
Shelly Sterk Lengte

Sterk is naast zijn rol als verslaggever bij RTL Boulevard begonnen als presentator van het RTL 5-programma Galileo. Sterk en Luuk Ikink hebben samengewerkt om de algehele presentatiestructuur te creëren. Ook werkte ze regelmatig samen met Manuel Venderbos aan een aantal “trials” voor het programma.

“Team Girls” werd vertegenwoordigd door Sterk samen met Gwen van Poorten en Tess Milne in seizoen drie van Roadtrippers, dat in première ging in Hong Kong en eindigde in Los Angeles. Ze werden uiteindelijk verslagen door “Team StukTV” in de finale, die plaatsvond in de Finse stad Turku. “Team Girls” kwamen uiteindelijk aan in de stad Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, wat resulteerde in een vermindering van het aantal afgelegde kilometers.

Shelly Sterk Lengte
Shelly Sterk Lengte

In 2017 was Sterk te gast in een aantal RTL-programma’s, waaronder Alles mag op Zondag, De Grote Improvisatieshow en De Jongens tegen de Vrienden. In 2017 nam Sterk ook deel aan het achttiende seizoen van het RTL 5-televisieprogramma Expeditie Robinson, waaruit ze op de zestiende plaats afhaakte en op de vierde plaats eindigde. Dit jaar nam Sterk het op tegen de jongens van StukTV in de wedstrijd Jachtseizoen.

In 2018 maakte ze de overstap van RTL naar SBS6. Sinds begin februari presenteert ze Shownieuws op de zender en is ze ook een van de presentatoren van het programma Marktplaats: Heel Holland Handelt. Sterk bezit en exploiteert haar eigen bedrijf, waarvoor zij directeur is.

Shelly Sterk Lengte
Shelly Sterk Lengte

In mei 2018 werd ze door de lezers van FHM magazine verkozen tot de mooiste dame van Nederland. Sterk keert niet terug naar Shownieuws na haar zwangerschapsverlof, zo werd op 18 december 2019 aangekondigd, omdat SBS haar contract met het netwerk niet verlengde.

Mark Ebing is sinds 2018 de echtgenoot van Strong en het stel heeft samen een zoon.

Shelly Sterk Lengte

bijna 1 meter en 5 inch

Shelly Sterk Lengte