Sandra Ysbrandy Kinderen: Sandra Ysbrandy (geboren op 7 mei 1969 in Zeevenaar, Nederland) is een Nederlandse televisiekok. Naast MAX is ze bekend van de programma’s Het Familiediner, Carlo & Irene: Life4You, Time for MAX en Kook samen met MAX.

Ysbrandy begon in 1988 geschiedenis te studeren aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde af in 1992. De Vrije Universiteit Amsterdam bood haar een graad in antropologie aan toen ze daar haar bachelorstudie afrondde. In de maanden daarna ging Ysbrandy aan de slag bij de Rabobank.

Sandra Ysbrandy Kinderen
Sandra Ysbrandy Kinderen

In 2009 begon ze haar carrière als televisiekok bij Het Familiediner, waar ze drie jaar bleef. In 2012 maakte ze haar televisiedebuut als chef-kok in het programma Carlo & Irene: Life4You, waar ze drie seizoenen het roer overnam van Rudolph van Veen.

In 2015 verruilde ze Life4You voor de SBS-serie Thuis op Zondag, die toen in totaal 40 afleveringen telde. Ysbrandy is sinds 2016 te zien in de dagelijkse chatshow Time for MAX, waarin ze live kookt terwijl de show wordt uitgezonden.

In 2017 werd Ysbrandy gecast als het gezicht van de Kok, een programma van de gelijknamige omroep waar ook het MAX-programma in voorkomt. In dit programma werkt ze samen met Mounir Toub om op toerbeurt maaltijden te bereiden. Daarnaast nam ze in datzelfde jaar deel aan De Slimste Mens.

Ysbrandy zal in de jaren 2020 en 2021 juryvoorzitter zijn van de kookwedstrijd Het tasste van Gelderland, die door Jochem van Gelder wordt georganiseerd voor Omroep Gelderland.

Ysbrandy zal een van de deelnemers zijn aan het 21e seizoen van het RTL 4-televisieprogramma Expeditie Robinson, dat in 2021 wordt uitgezonden. Ysbrandy bracht ook twee kookboeken uit, waaronder een kookboek. Appels en peren verscheen in 2014, naar aanleiding van het boek Aan de keukentafel, dat in 2013 verscheen.

Sandra Ysbrandy Kinderen
Sandra Ysbrandy Kinderen

De kinderen van televisiekok Sandra Ysbrandy (52) zijn dolblij dat hun moeder dit jaar meedoet aan Expeditie Robinson. “We kijken als gezin altijd samen”, zegt Sandra in een interview met Story. “Ze zijn best tevreden over mijn prestatie.”

Ze kan er moeilijk mee omgaan dat haar oudste zoon Berend (20) niet meer thuis woont.

Momenteel studeert hij International Business in Amsterdam, waar hij ook woont. Hij kan besluiten om naar het buitenland te reizen, maar ik hoop dat hij dat niet doet. Ik kan de gedachte niet verdragen dat hij er niet meer is. Het is al moeilijk genoeg dat hij niet bij mij in huis is.

Sandra Ysbrandy Kinderen
Sandra Ysbrandy Kinderen

Ik heb de kinderen het liefst zo dicht mogelijk bij mij in de buurt.’ Sandra’s middelste zoon Ties (17) heeft ook interesse getoond om het ouderlijk huis te verlaten. Hij volgt het VWO-programma van Hilversum en zou graag een verblijfplaats hebben.

Een jaar van tragedie staat me te wachten. Het wordt moeilijk, maar het gaat me lukken.’ Sandra’s jongste zoon, Wick, die 13 jaar oud is, zal de komende tijd thuis blijven wonen, wat helpt om een ​​deel van de stress te verlichten. ‘Ik hou het liever simpel. Dat zeggen de twee oudste kinderen altijd als ze het oneens zijn. Dit komt echter door mijn verlangen om hem dicht bij mij te houden.

Sandra Ysbrandy Kinderen