Sam Hagens Leeftijd

Sam Hagens Leeftijd: Als radio- en televisiepresentator van de VARA heeft Hagens een lange historie bij de organisatie. In 1995 verhuisde hij naar Veronica, waar hij de kans kreeg om de wekelijkse conversatieshow Hagens!

Twee jaar later verruilde Hagens Veronica voor het Nederlands Fotografisch Genootschap (NPS), waar hij de NPS Cultuurprijs uitreikte ter nagedachtenis aan Maartje van Weegen. Na een jaar besloot hij mee te gaan met de AVRO.

Sam Hagens Leeftijd
Sam Hagens Leeftijd

Na de gebeurtenissen op 11 september 2001 werd de nuchtere reactie van Maarten van Rossem aanvankelijk fel bekritiseerd door de presentatoren van het Nederlandse televisieprogramma Nova, Kees Driehuis en Hagens.

In augustus 2004 heeft de AVRO afscheid genomen van Netwerk om samen te werken met TROS aan TweeVandaag. Pieter Jan Hagens vergezelde hen in hun verhuizing naar TweeVandaag. Vanaf 2003 was hij ook presentator van de televisieserie Hoge Bomen.

Sinds september 2006 is hij een vaste gast in de Hagensopmiddagshow van Radio 1. Op 29 oktober 2007 nam hij de presentator van het televisieprogramma EenVandaag op Nederland 1 over, ter vervanging van Karel van de Graaf, en het jaar daarop trok hij zich terug uit het radioprogramma.

Zijn populaire AVRO tv-programma Wie is de Mol? werd van 2008 tot 2011 regelmatig uitgezonden. Hij nam het stokje over van de (weer) teruggetreden Karel van de Graaf. Na 2011 nam Art Rooijakkers de presentatie over omdat Hagens besloot meer tijd te besteden aan zijn journalistieke carrière.

Sam Hagens Leeftijd
Sam Hagens Leeftijd

Sinds 19 september 2010 presenteert hij elke drie weken Buitenhof. In opdracht van AVROTROS presenteerde hij het programma Ten Strijde! in 2017, wat hij deed in samenwerking met Jort Kelder.

Tijdens het spelen in seizoen 2018/2019 nam Hagens vrij om met vrouw en kinderen op zeilvakantie de wereld rond te gaan. Half augustus van dit jaar ging hij weer aan de slag bij de publieke omroep.

De zeilboot van Lola, Pieter Jan Hagens en Renske stroomde begin juni geruisloos, bijna zacht, langs de kusten van België en Frankrijk en bracht hen dichter bij hun bestemming. De Kaapverdische Eilanden, Madeira en Suriname waren allemaal nog ver weg voor de onverschrokken ontdekkingsreizigers.

‘We hadden een visdiner en een glaasje witte wijn, en het was heel bijzonder’, herinnert de AvroTros-presentator zich. “We keken uit naar het moment waarop de vakantie zou eindigen en de reis zou beginnen.”

Sam Hagens Leeftijd
Sam Hagens Leeftijd

Inmiddels hebben ze bijna 5000 kilometer afgelegd en zijn ze halverwege hun wereldreis. Afgelopen zondag begonnen ze aan de zware reis naar Suriname. Het echtpaar Hagens geniet met volle teugen en kijkt met veel plezier terug op de eerste weken, toen de vakantie uitgroeide tot een reis.

De Golf van Biskaje was de locatie van de eerste belangrijke expeditie. Drie dagen en twee nachten, de eerste drie uur aan en de laatste drie uur af. Let ‘s nachts op de sterrenbeelden en de maan. Er is niets of niemand in uw directe omgeving. Er was geen vogel, geen vis en geen schip. Fantastisch.”

Sam Hagens Leeftijd

72 jaar oud

Sam Hagens Leeftijd
Blogs Top 100