Blogs

Romy Monteiro Lengte

Romy Monteiro Lengte: Romy Monteiro, echte naam Romy Truggelaar, werd geboren op 13 november 1992 in Utrecht, Nederland, en is een Nederlandse zangeres, musicalactrice en televisiepresentator. Na haar deelname aan het talentenprogramma The Voice of Holland in 2014 brak ze door in de Nederlandse musical The Bodyguard, waarin ze in 2015 de hoofdrol speelde.

Romy Monteiro is de dochter van actrice Antje Monteiro, die ook muzikaal is. Haar moeder was de enige kostwinner voor haar omdat haar Portugees/Angolaanse vader het gezin in de steek liet toen ze nog een kind was. In Amsterdam volgde Romy Monteiro de opleiding Marketing-Communicatie.

Romy Monteiro Lengte
Romy Monteiro Lengte

Monteiro deed mee aan de talentenjacht The Voice of Holland, die in 2014 werd uitgezonden. Ze stootte onder leiding van Trijntje Oosterhuis door naar de kwartfinales. Monteiro was een deelnemer aan de RTL 5 tv-show Shopping Queens VIPS in april 2015, waar ze op de vierde plaats eindigde.

Monteiro maakte haar muzikale debuut in de film The Bodyguard, waarin ze de hoofdrol speelde van Rachel Marron, die in september 2015 in première ging. Op 16 oktober 2015 viel ze per ongeluk op het podium, met als gevolg een gebroken radius. Daardoor kon ze enkele weken niet werken.

Monteiro ontving op 6 januari 2016 de Musical Award for Upcoming Talent voor haar optreden in de musical The Bodyguard. Dans Dans Dans was een programma waaraan ze in de zomer van 2016 met haar moeder deelnam.

Romy Monteiro Lengte
Romy Monteiro Lengte

Ze werden geëlimineerd uit de competitie in de vierde aflevering. Romy Monteiro publiceerde op 10 februari 2017 haar eigen cd, A Tribute To Whitney, met een aantal hits van Whitney Houston en haar eigen composities. Dit album kwam binnen op nummer één in de Billboard Top 100 Albums-hitlijst.

Monteiro presenteert vanaf januari 2017 het televisieprogramma Mijn vader is de beste voor AVROTROS. Het Junior Songfestival vond plaats in het najaar van 2017 en werd gepresenteerd door Monteiro.

Monteiro verscheen als professionele zangeres op de zangwedstrijd It Takes 2 in het jaar 2018. In 2019 werkte ze samen met Johnny de Mol om het DanceSing-programma op SBS6 te presenteren.

Romy Monteiro Lengte
Romy Monteiro Lengte

Monteiro presenteert in 2020 samen met Kees Tol het televisieprogramma De Hit Kwis voor de AVROTROS op NPO 1. Ze was ook te zien als Deniece Williams in de musical Oh, wat een jaar! in hetzelfde jaar. Monteiro is mogelijk te zien in de soapserie Indra Kalkhoven, die wordt uitgezonden op RTL 4. Sinds 10 maart 2021 zijn er goede tijden en vreselijke tijden.

Tijdens het Eurovisie Songfestival 2021 was ze verantwoordelijk voor de uitreiking van de punten toegekend door de vakjury uit Nederland. Op het Eurovisie Songfestival nam ze de plaats in van Duncan Laurence, die dat oorspronkelijk zou doen, maar na een positieve test COVID-19 bleek te hebben.

Romy Monteiro Lengte

Hoogte: 170 cm

https://www.youtube.com/watch?v=beAfNnpUmkc
Romy Monteiro Lengte

Write A Comment