Rico Verhoeven Lengte

Rico Verhoeven Lengte: “Ricardo” Verhoeven (geboren 10 april 1989) is een Nederlandse professionele kickbokser die concurreert in de zwaargewicht categorie van Glory, waar hij de huidige Glory Heavyweight Champion is. Hij werd geboren in de stad Rotterdam. Professioneel actief sinds 2004, heeft hij ook deelgenomen aan de K-1 en K-2 divisies.

Er zijn zowel SUPERKOMBAT-promo’s als Showtime. Combat Press heeft hem nu gerangschikt als ‘s werelds beste zwaargewicht jager, op het moment van schrijven. De Combat Press heeft Verhoeven consequent geplaatst als ‘s werelds beste kickbokser sinds de ranglijst voor het eerst werd gepubliceerd in september 2014, toen ze voor het eerst werden gepubliceerd.

Rico Verhoeven Lengte
Rico Verhoeven Lengte

In Nederland werd Rico Verhoeven geboren in Bergen op Zoom. Toen hij vijf jaar oud was, begon hij te trainen in vechtsporten, te beginnen met Kyokushin. Zijn vader, een karate zwarte band, was degene die hem de kunst leerde.

Verhoeven begon op zevenjarige leeftijd met trainen nadat hij de beslissing had genomen om over te stappen op kickboksen. Vanwege zijn enorme gestalte begon hij te strijden tegen volwassenen toen hij nog maar 16 jaar oud was.

Hij heeft voornamelijk getraind in Zevenbergen onder Dennis Krauweel bij Superpro Sportcenter, waar hij ook heeft getraind samen met collega-kickboksers Benjamin Adegbuyi, Albert Kraus en Alviar Lima, evenals andere kickboksers.

Verhoeven was gepland om Badr Hari te verslaan in een rematch op Glory 74: Arnhem, waar hij zijn tiende kampioenschapsverdediging zou maken. Hari had een gevangenisstraf uitgezeten sinds hun eerste gevecht, en hij had sindsdien slechts één keer gevochten en won met eenparigheid van stemmen tegen Hesdy Gerges, wat later veranderde in een no-contest. [69]

Het gevecht zelf vond plaats voor 30 000 toeschouwers in het GelreDome, dat volledig uitverkocht was. Bij de 1:40 minuut van de eerste ronde werd Verhoeven op een ongebruikelijk agressieve manier tegen de grond geslagen. Verhoeven verloor de strijd.

In de tweede ronde had hij meer succes, maar in de derde ronde werd hij voor de tweede keer uitgeschakeld door een hoofdtrap. Tijdens de derde ronde won Verhoeven door technische knock-out nadat Hari zijn enkel brak als gevolg van een gemiste trap van de tegenstander.

Rico Verhoeven Lengte
Rico Verhoeven Lengte

De rematch trok, naast de uitverkochte arena, 3,5 miljoen kijkers, goed voor naar schatting 53% van het totale live televisiepubliek in Nederland, waarmee het de op één na best bekeken live sportuitzending in de geschiedenis van de Nederlandse televisie is.

Glory kondigde in oktober 2020 aan dat Verhoeven begin 2021 het in een trilogiewedstrijd zou opnemen tegen Jamal Ben Saddik, terwijl de werkelijke datum en locatie van het evenement niet werden bekendgemaakt.

Hun strijd was in wezen een rematch, aangezien beide concurrenten de andere eerder hadden verslagen via TKO. Hun rematch was later gepland voor Glory 77, die zal plaatsvinden op 30 januari 2021. Ben Saddik trok zich 11 dagen voor de start terug uit de competitie vanwege een back-issue.

Rico Verhoeven Lengte
Rico Verhoeven Lengte

Dienovereenkomstig was Verhoeven gepland om deel te nemen aan een viermans zwaargewichttoernooi, tegenover Hesdy Gerges in de halve finale, nadat Gerges Verhoeven had uitgeschakeld.

Na de terugtrekking van Khbabez uit het gevecht aan het einde van de eerste ronde, won hij de halve finale tegen Hesdy Gerges met eenparigheid van stemmen en de laatste gevechten tegen Tarik Khbabez door technische knock-out.

Rico Verhoeven Lengte

1.95 m

Rico Verhoeven Lengte