Rick Winkelman Ziekte

Rick Winkelman Ziekte: Op zijn ziekbed was de commentator nog steeds afgestemd op de Hongaarse Grand Prix om commentaar te geven. Hij activeerde zijn motor op het moment dat de herstart begon met alleen Lewis Hamilton op de startgrid. “Ik dacht bij mezelf: het gaat nu helemaal niet goed met me”, zegt Winkelman.

Winkelman maakt al zo’n twintig jaar deel uit van de Formule 1-industrie. Toen zijn collega Jack Plooij eerder in het jaar vanwege een positieve coronatest niet naar de circuits kon komen, stapte hij in en legde hij de Grands Prix af vanuit de pitlane. Zoals hij eerder op Twitter had aangegeven, bracht hij veel tijd door met lezen in het ziekenhuis.

Rick Winkelman Ziekte
Rick Winkelman Ziekte

Jack Plooij, een verslaggever voor de Pi, moet vandaag geen loten kopen. Hij is voor de tweede keer positief getest op Corona. Rick Winkelman is momenteel onderweg naar Monaco om in plaats van Plooij de pitreporter van ZiggoSport over te nemen.

Plooij zou in beide gevallen positief en negatief hebben getest. Volgens Formule1.nl wil hij geen risico nemen.

Rick Winkelman Ziekte
Rick Winkelman Ziekte

Mocht Plooij donderdag onverhoopt ziek zijn geweest, dan zou hij op veilige afstand zijn geweest van Olav Mol en een cameraman. Na twee PCR-tests is het nog steeds onduidelijk hoe de vork in de stuurpen is gepositioneerd, aangezien de resultaten van de tests twee verschillende uitkomsten aangaven.

De komende twee weken in Bakoe Azerbeidzjan verwacht Jack Plooij de microfoon voor ZiggoSport weer in handen te kunnen nemen. Plooij zou de week daarop een coronavaccinatie krijgen.

Rick Winkelman Ziekte
Rick Winkelman Ziekte

Na zijn herstel van Corona nam Rick Winkelman een paar weken geleden het stokje over van Jack Plooij voor de Grand Prix van Spanje. Plooij was opgesloten in zijn hotelkamer in Portugal nadat werd ontdekt dat hij de ziekte had.

Rick Winkelman Ziekte

Reply