Richard Kemper Vrouw

Richard Kemper Vrouw: Richard Kemper (geboren 19 juni 1970 in Heemskerk, Nederland) is een Nederlandse komiek, componist en zanger die vooral bekend is als lid van het komische duo Veldhuis & Kemper. Kemper heeft ook gewerkt als (stem)acteur in een aantal films en als scenarioschrijver.

Voordat Kemper in 2003 de sprong naar het theater maakte, werkte hij in de reclamebranche. In 2002 werd hij genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Adverteerder van het Jaar’.

Richard Kemper Vrouw
Richard Kemper Vrouw

Naast zijn werk bij Veldhuis & Kemper schrijft en treedt Kemper op in shows en films voor en met anderen. Hij werkte mee aan de toneelstukken ‘De Huisvrouwmonologen’ en ‘Hart tegen Hart’, evenals de relatiekomedie ‘Hart tegen Hart’. Kemper was zelf coproducent van de film, en hij had er ook een rol in.

Kemper ontving in 2003 een nominatie voor een Poelifinario Award voor beste cabaretprogramma in de categorie Engagement met het cabaretduo Veldhuis & Kemper. Kemper won in 2003 een Edison Music Award met het cabaretduo Veldhuis & Kemper (2018).

Richard Kemper (48) is samen met zijn beste maatje Rick Engelkes de producer van de waanzinnige en gekke show. Laten we eerlijk zijn: stress in een relatie is een belangrijke factor in het slagen of mislukken van de relatie. Om heel eerlijk te zijn, neemt hij de raad nu ook ter harte. “Ik ben in het reine gekomen met mijn fout”, zegt Richard tegen Story.

Richard Kemper Vrouw
Richard Kemper Vrouw

“Het was zes jaar geleden dat mijn vriendin Wendy en ik een ernstige relatiecrisis doormaakten”, herinner ik me. Ik heb vervolgens een psychologische barrière opgeworpen tussen mezelf en beide Veldhuisjes. Want Wendy Veldhuis is de zus van Remco Veldhuis, mijn theaterpartner.

Het is tijd voor een pauze. Na een aantal jaren met Remco te hebben samengewerkt, ben ik blij met hoe de relatie met Wendy is verlopen. ’ Richard zou destijds hebben gefraudeerd en voor korte tijd bij zijn zus Hetty ingetrokken.

Richard Kemper Vrouw
Richard Kemper Vrouw

Richard, aan de andere kant, is zich maar al te goed bewust van de mogelijkheid om terug te vallen in dezelfde val waarin hij zes jaar geleden viel. Er is altijd de dreiging van schade. Het is weggestopt in een hoekje. Wendy en ik daarentegen zijn ons daar terdege van bewust.

Telkens wanneer een van ons begint af te dwalen, brengt de ander hem of haar onmiddellijk terug, en we weten dat alles goed is. Daarnaast zijn we minder bezig met de kleine details. Mensen worden verliefd op het brede plaatje, maar kunnen elkaar uit het oog verliezen door onenigheid over de wasmand of de dop op de tube tandpasta.