Relatie Tatum Dagelet: Tatum Dagelet (geboren 25 februari 1975 in Amsterdam) is een Nederlandse actrice en tv-presentator. Dagelet is de dochter van acteur Hans Dagelet, die ook haar vader is. Dokus Dagelet is haar zus en ze woont in hetzelfde huis als zij.

Haar halfbroers en halfzus zijn respectievelijk Monk Dagelet, Mingus Dagelet en Charlie Chan Dagelet. Ze studeerde aan de havo en daarna aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ze in 1994 afstudeerde. De rol in Amsterdamned (1988) markeerde haar speelfilmdebuut en ze speelde verder in de film For a lost Soldier (1989) . (1992).

Daarnaast was Dagelet te zien in een aantal videoclips (zoals Hakkûhbar met gabbertje Ruben van der Meer) en theatervoorstellingen, evenals een aantal bijrollen in Nederlandse televisieprogramma’s, zoals Toen was geluk heel gewoon.

Relatie Tatum Dagelet
Relatie Tatum Dagelet

(uit de derde seizoensaflevering “Oudere Jeugd”), We zijn teruggekeerd naar Fort Alpha na een lange afwezigheid. In 2013 speelde ze in Steven de Jongs Leve Boerenliefde, waarin ze de hoofdrol speelde. Eerder dit jaar deed ze mee aan het BNN-televisieprogramma De gevaarlijkste wegen ter wereld, dat plaatsvond op het terrein van Lake Turkana in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Dagelet was in 1997 en 1998 co-presentator van het SBS6-programma Brutale Meiden met Jennifer de Jong en in 1997 en 1998 was ze te zien in de televisiefilm Morning Swimmers. (2001). Daarnaast verscheen ze in Brutale Mothers (2005), het langverwachte vervolg op de televisieserie Brutale Meiden.

In 2017 was ze te zien in het Celebrity Stand-Up-programma en in 2018 was ze te zien in de Johnny de Mol Roast. In het jaar 2019 nam ze deel aan het Maestro-programma. In 2021 nam ze deel aan De Alleskunner VIPS, een VIP-wedstrijd.

In de uitzending beweert Dagelet dat haar dochter, die al bijna zeventien jaar haar dochter is, haar een spiegel voorhoudt. Een 44-jarige actrice en presentatrice, meent ze, “soms herken je eigenschappen bij andere mensen die je zelf hebt.” Ze wordt ouder en dat merk ik steeds meer.”

Relatie Tatum Dagelet
Relatie Tatum Dagelet

Dagelet gaat verder: “Ze is nu ongeveer een jaar met iemand aan het daten. De nuances van hun connectie herinneren me veel aan mijn eigen liefdesleven, wat ik troostend vind.” Met een glimlach op zijn gezicht gaat de presentator verder. “Zoiets simpels als het opzoeken van de obstakels zou voldoende zijn. Het hebben van bepaalde verwachtingen van iemand komt vaak voor. Dat soort onbeduidende dingen.”

“Het is iets waar we veel gesprekken over hebben”, zegt Dagelet. “Je moet ook geen beste vrienden worden met iemand anders; in plaats daarvan moet je afstand houden en duidelijk maken dat je de oudere persoon bent. Een van de leukste aspecten van zo’n gesprek is echter dat je kunt vertrouwen op je eigen ervaringen en geef voorbeelden, zelfs een menselijk persoon, om precies te zijn.”

Relatie Tatum Dagelet
Relatie Tatum Dagelet

Dagelet stelt dat ze bij het geven van liefdeslessen graag een voorbeeld geeft uit haar eigen persoonlijke ervaring. “Als je een handvol zand neemt en er heel hard in knijpt, lekt alles weg. Als je het echter losjes vasthoudt, blijft het op zijn plaats. Je moet daarom voorkomen dat je te dicht bij een ander komt.”

Tussen 2000 en 2004 was Dagelet getrouwd met Ruud de Wild, die in 2004 overleed. In januari 2003 verwelkomden ze hun dochter Toy Travis op de wereld.

Eerder publiceerde ze het boek Drinken, vloeken en hopen dat je geliefd wordt, dat ze in het verleden schreef over haar scheiding en moederschap. Ze is te zien in het televisieprogramma Van Vader naar Moeder, waarin ze spreekt met kinderen van gescheiden ouders.

Relatie Tatum Dagelet