Blogs

Peter Pannekoek Lengte

Peter Pannekoek Lengte: Peter Pannekoek (geboren 30 juni 1986 in Hilversum, Nederland) is een Nederlandse komiek en tekstschrijver. Hij is de zoon van filmmaker Jop Pannekoek en Kathleen Warners, werkzaam als producer bij BNNVARA’s Entertainment/Youth-divisie.

In 2006 werd Pannekoek uitgeroepen tot winnaar van de Komediewedstrijd van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sinds 2007 treedt hij regelmatig op in de Comedytrain als stand-upcomedian. Hij schreef onder meer voor het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma’s als Koefnoen en Koefnoen.

Peter Pannekoek Lengte
Peter Pannekoek Lengte

De Daily Show was in de lucht en Dit was in het nieuws. Daarnaast had hij een radiocolumn op Radio 538 en 3FM. In september 2016 maakte hij zijn radiodebuut met het voorlezen van zijn eerste column voor de voorstelling Spijkers met koppen.

Tijdens een speciale voorstelling voor Theater Bellevue in 2010 trad Pannekoek op met De Laatste Pannekoek, dat voor het eerst op het podium stond. Het jaar daarop trad hij op als voorprogramma van Theo Maassen tijdens de try-outs voor zijn oudejaarsconferentie in New York City.

In de periode september 2014 tot en met september 2016 trad hij op als wekelijkse slotvoorstelling van theatergezelschap De Wereld Draait Door. Als voorbereiding op dat programma zit hij elk jaar met Matthijs van Nieuwkerk aan tafel en neemt hij ‘de vijf buitenlandse strips om te bekijken’ door.

Pannekoek maakte zijn professionele theaterdebuut met de avondvullende productie Soft Inside, die in het seizoen 2015-2016 in première ging. Later opende Everything Was Better, zijn tweede voorstelling, in september 2018 in het Kennedy Center for the Performing Arts.

Peter Pannekoek Lengte
Peter Pannekoek Lengte

‘Ongetwijfeld het beste cabaret van de stad op dit moment’, zegt het AD, terwijl Het Parool het ‘kekke programma’ van de show complimenteert en de vergelijking maakt met ‘de intellectuele humor van Theo Maassen en de intelligente empathie van Claudia de Breij. ” In 2019-2020 werd het voor een tweede seizoen nieuw leven ingeblazen en het jaar daarop kreeg het de cabaretprijs De Neerlands Hoop.

Pannekoek is de enige deelnemer die is verschenen in elk van de eerste drie Nederlandse seizoenen van Comedy Central Roast, die werd uitgezonden van 2007 tot 2009. Gordon, Giel Beelen en Johnny de Mol behoorden tot de branders die hij tussen 2016 en 2018 roosterde.

In december 2017 werd Pannekoek benoemd tot teamleider van de satirische spelshow Dit was het nieuws, waar hij een aantal jaren als freelancer, vaste schrijver en redacteur in het negenkoppige schrijfteam heeft gewerkt. Jan Jaap van der Wal en zijn gast zijn de tegenstanders waar hij wekelijks mee te maken heeft.

Peter Pannekoek Lengte
Peter Pannekoek Lengte

Na het vertrek van Twan Huys naar RTL, nam Matthijs van Nieuwkerk het stokje over als interviewer voor de College Tour-show, ter vervanging van Twan Huys. Peter Pannekoek is te gast in de tweede aflevering van zijn eerste seizoen als presentator. Vragen van studenten uit het publiek over zijn professionele en persoonlijke leven worden in de gelegenheid gesteld.

Daarnaast schrijft Pannekoek vanaf september 2019 regelmatig essays in de Volkskrant Magazine onder de noemer Let it stop, een aanvulling op zijn werk als cabaretier en televisieproducent.

Peter Pannekoek Lengte

bijna 1 meter en 6 inch

Peter Pannekoek Lengte