Peter Gillis Lengte

Peter Gillis Lengte: Peter Gillis (geboren 20 maart 1962 in Rijen, Nederland) is een Nederlandse ondernemer en investeerder. Hij is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België die hij heeft opgericht.

Vier jaar op rij won hij met zijn bedrijf een vaste plek op de Quote 500, een ranglijst van de rijkste mensen van het Koninkrijk der Nederlanden. Gillis had volgens Forbes in 2020 een geschat vermogen van 220 miljoen euro.

Peter Gillis Lengte
Peter Gillis Lengte

Op camping Kampzicht (nu bekend als d’n Mastendol) in Rijen bracht Gillis zijn jeugd door. Zijn eerste zomerwerk was als slagersassistent in een slagerij. Daarna ging hij naar de slagersschool. Dit is de enige formele opleiding die hij heeft genoten, behalve zijn lagere school.

Het is in 1986 dat de commerciële geest van Gillis het meest duidelijk is, wanneer de camping en het strandbad Oostappen in Asten in de verkoop gaat. In totaal wordt door Gillis en zijn gezin 4,25 miljoen gulden geboden, het grootste bedrag dat beschikbaar is.

Na het verstrijken van twee jaar wordt Gillis de enige eigenaar van dit pand, dat tegenwoordig [(sinds) wanneer?) bekend staat als Vakantiepark Prinsenmeer. Dit park dient als fundament voor de uitbreiding van Oostappen Groep Vakantieparken, die nu in aanbouw is.

Peter Gillis Lengte
Peter Gillis Lengte

Op het terrein van 50 hectare, dat 10 hectare water omvatte, stonden op het moment van aankoop 300 permanente constructies en 200 toeristische attracties. Er zijn momenteel [(sinds) wanneer?) 1.700 plaatsen op dezelfde oppervlakte, waaronder alles van vaste en toeristische plaatsen tot huurchalets en campers.

Peter Gillis Lengte
Peter Gillis Lengte

Gillis is mogelijk al te zien in de WNL-documentaire Vakantie voor iedereen, die op 29 augustus 2017 op NPO 2 wordt uitgezonden. Ook zal Gillis te zien zijn in de komende WNL-documentaire Vakantie voor iedereen. Vanaf 2020 zal hij de hoofdrol spelen in zijn eigen realityserie, Familie Gillis: The Gillis Family. Op SBS6 speelt Massa de rol van Kassa.

Naast drie kinderen uit een eerder huwelijk is Gillis ook ongehuwd. Ook zijn vriendin Nicol heeft bekendheid gekregen door de realityserie.

Peter Gillis Lengte

bijna 1.45 meter

Peter Gillis Lengte

Reply