Blogs

Paul De Leeuw Lengte

Paul De Leeuw Lengte: Paul Henri de Leeuw, oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam, werd geboren op 26 maart 1962 en is zowel een Nederlandse televisiepresentator als een komiek, programmaproducent, acteur en zanger. De Leeuw werd geboren in Rotterdam-Feijenoord en groeide op in een uitgesproken protestants gezin.

Hij bracht een deel van zijn jeugd door in Rotterdam, maar het gezin verhuisde al snel naar Ridderkerk-Rijsoord, waar hij een jaar naar de kleuter- en lagere school ging voordat hij naar Lekkerkerk verhuisde, waar hij zijn middelbare school afrondde.

Hij bezocht verschillende basisscholen in de omgeving. Als gevolg van de fusie in 1992 met Diederik van Alkemade mavo, beter bekend als Krimpenerwaard College, volgde hij de mavo aan de Krimpenerwaard in Krimpen a/d IJssel en behaalde uiteindelijk zijn havo-diploma van de instelling.

Paul De Leeuw Lengte
Paul De Leeuw Lengte

Na de HAVO volgde De Leeuw de lerarenopleiding in Delft. Hier ontdekte hij zijn artistieke vaardigheden. Hoewel hij zich aanmeldde bij de Toneelacademie Maastricht, kwam hij niet verder dan de eerste selectieronde.

In 1983 nam De Leeuw deel aan Cameretten in Delft, waar hij voor zijn inzet de persoonlijkheidsprijs ontving. Het festival werd een jaar later door hem gepresenteerd. Het pauzenummer bij het Open Bak Gala in Koninklijk Theater Carré in 1985, ter herdenking van het tienjarig bestaan ​​van Theater De Engelenbak, was zijn nummer.

Hij zong het nummer “Fly With Me”. Mede vanwege de positieve reacties van het publiek op haar optreden werd De Leeuw geselecteerd als onderdeel van het programma van Sonja Barend.

Lieve Paul, op zondag van 04.00 uur tot 06.00 uur te zien op KRO Radio 3, was het eerste radio-optreden van De Leeuw, dat plaatsvond op 1 juni 1986. Met de hulp van Paul van der Lugt en producer Jeroen Keers werd hij in staat om de relatieproblemen van luisteraars op Lieve Paul op te lossen.

Zijn opvolger, de bekende actrice Erna Sassen van Medisch Centrum West, nam de host van de Zalige Love Line over nadat hij eind jaren tachtig was overgeplaatst naar de VARA.

Paul De Leeuw Lengte
Paul De Leeuw Lengte

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig had hij een ochtendshow op Radio 3 genaamd VARA Lion wakes up, die werd uitgezonden tussen 19.00 en 21.00 uur. tussen 19.00 en 21.00 uur Het poppenspel, uitgevoerd en opgenomen door Paul Heath Leprechaun zelf, waarin hij alle stemmen van fictieve of bestaande dieren en mensen opnam, evenals een parodie op Paulus de Boskabouter, was daarbij een veelvoorkomend aspect.

In deze periode was hij ook te zien in de televisieserie De Appelmoesstraat is anders, die gebaseerd was op de roman van Joke van Leeuwen.

De Leeuw trad op 3, 4, 5, 7 en 8 november 2007 op in het GelreDome in Arnhem als onderdeel van de jaarlijkse concertreeks Symphonica in Rosso van The Entertainment Group, die op die data plaatsvond.

Ook Cor Bakker en Guido’s Orchestra waren aanwezig, met gastoptredens van oa Marco Borsato, Leontine Borsato, Edsilia Rombley en Adje. De verkoop van tickets begon op 12 mei; de tickets voor de voorstelling van 3 november waren in minder dan tien minuten volledig uitverkocht. Hij ontving ook een tegel op de Walk of Fame voor de hoofdingang van het stadion, die zijn prestaties herdenkt.

Paul De Leeuw Lengte
Paul De Leeuw Lengte

Het was Stay (Until the sun comes for you) dat diende als themamuziek voor Symphonica in Rosso 2007. Dit nummer piekte op nummer acht op de Billboard Hot 100 Singles-hitlijst. Jan Groenteman schreef de tekst en muziek voor het lied.

De Leeuw had het eerder uitgevoerd en was al van plan het voor aankoop beschikbaar te stellen. Symphonica in Rosso, een cd die werd uitgebracht op 30 november 2007, debuteerde in de eerste week bovenaan de albumranglijst. Het was de eerste nummer 1-hit van De Leeuw sinds Encore uit 1996, en het was zijn eerste keer in meer dan tien jaar aan de top van de hitparade.

Paul De Leeuw Lengte

1.71 m

Paul De Leeuw Lengte