Patricia Paay Lengte: Anglaia Margareth Paaij (geboren op 7 april 1949), beter bekend onder haar artiestennaam Patricia Paay, is een Nederlandse zangeres, radio-omroep, glamourmodel en televisiepersoonlijkheid die in de jaren tachtig beroemd werd.

Haar muzikale carrière, die meer dan vier decennia omvat, heeft haar tot een begrip in Nederland gemaakt. Verder is ze regelmatig te zien op de Nederlandse televisie en in de Nederlandse roddelbladen. Haar zus, Yvonne Keeley, is een bekende zangeres.

Paay was het eerste glamourmodel dat verscheen in de Nederlandse versie van Playboy, die in 1984 werd gepubliceerd. Ondanks haar hoge leeftijd verscheen Paay voor het decembernummer van de Nederlandse versie van Playboy in 2009, het was de derde keer dat ze dit deed voor het tijdschrift.

Patricia Paay Lengte
Patricia Paay Lengte

In de jaren 1989 tot 2009 was ze getrouwd met Adam Curry, met wie ze een dochter heeft genaamd Christina Curry. Patricia Paay heeft een geschiedenis in het verleiden van jongere jongens, en dit is niet de eerste keer.

Ze had een relatie met autoverkoper Maurice Dix, 42 jaar jonger en de zoon van de eigenaar van een swingersclub, voordat ze Hinfelaar, de welvarende zoon, ontmoette. Nicky van Dam, een succesvolle zakenman uit Amsterdam, was de voorganger van Dix (echt leeftijdsverschil 35 jaar).

Paay was van 1988 tot 2009 getrouwd met Adam Curry en ze kregen twee kinderen. Curry (nu 53 jaar oud, met een leeftijdsverschil van 16 jaar van Paay) scheidde van Paay omdat hij verliefd werd op fotograaf Micky Hoogendijk terwijl ze nog getrouwd waren. Bovendien was ze van 1978 tot 1988 getrouwd met Joey Fresco en hebben ze twee kinderen. In februari 2017 stapte ze in het huwelijksbootje met Robbert Hinfelaar.

Patricia Paay Lengte
Patricia Paay Lengte

Hinfelaar begeleidt sinds februari 2017 zijn vrouw naar de rechtbank Amsterdam waar de zaak over de gelekte urine-seksvideo wordt behandeld, als schaduw in het proces.

Paay klaagt GeenStijl aan voor 4,5 ton schadevergoeding nadat de website een link had geüpload naar een filmpje dat in februari 2017 was uitgelekt door Twitteraar Eendevanger. Op 28 mei is er nog geen besluit genomen. De partijen hebben tot 13 juni de tijd om tot overeenstemming te komen. Lukt dit niet, dan doet de rechter zes weken na afloop van de zitting uitspraak over de zaak.

Patricia Paay Lengte
Patricia Paay Lengte

De advocaat van Patricia Paay, die benadrukt dat het nooit het doel van Paay en haar ex-vriend was om hun film op grote schaal bekendheid te geven, zegt dat het nooit de bedoeling was. Uiteindelijk wilde ze dit ‘badkamerexperiment’ – dat ze zich toen niet kon herinneren – gewoon bespreken met haar ex, aldus haar advocaat Johan Langelaar, die haar vertegenwoordigde.

“Op dat moment zou het vernietigd zijn.” Het psychisch welbevinden van Patricia Paay stortte volledig in toen het boek werd verspreid.’ Volgens Paay’s advocaat is het gerucht dat ze de plasseksfilm zelf zou hebben uitgebracht totaal ongegrond. ‘Het lijkt erop dat haar telefoon is gehackt.’

Patricia Paay Lengte

bijna 5,2 meter

Patricia Paay Lengte