Blogs

Olcay Gulsen Afkomst

Olcay Gulsen Afkomst: Olcay Gülşen, beter bekend als OJ Gulsen, werd geboren op 20 juli 1980 in Nederland en is een modeontwerper. Van 2009 tot 2018 was ze de enige eigenaar van het modelabel “SuperTrash”. De ouders van Olcay Gulsen zijn Koerdische immigranten in Turkije die in het land zijn geboren. Gulsen werd geboren in Waalwijk.

Ze heeft vier zussen (Dolshe, Georgina, Venus en Jasmin) en een broer (Gökhan), allemaal in dezelfde familie. Olcay Gulsen behaalde haar Bachelor of Science in Human Resources in 2002. Na haar afstuderen verhuisde ze naar Amsterdam en begon haar eerste bedrijf, een human resources managementbureau genaamd Chill Agency, toen ze nog maar 21 jaar oud was.

Olcay Gulsen Afkomst
Olcay Gulsen Afkomst

Daarna richtte ze haar tweede bedrijf op, 2Stepzahead, dat gespecialiseerd was in het importeren van internationale modelabels. Dit gaf haar de kans om te beginnen aan haar derde en meest ambitieuze poging tot nu toe: de oprichting van een modebedrijf genaamd SuperTrash.

Het merk SuperTrash is sinds 2010 verkrijgbaar in meer dan 2.000 winkellocaties in 24 landen in Europa en Noord-Amerika. Olcay verliet SuperTrash in februari van dit jaar. Vier weken later diende het bedrijf een faillissementsaanvraag in,[6] met een schuld van 11 miljoen euro.

Olcay Gulsen (geboren op 20 juli 1980 in Waalwijk, Nederland) is een Nederlandse modeontwerper, mediapersoonlijkheid en ondernemer. Gulsen werd geboren in Waalwijk, Nederland, en komt uit een gezin van vijf zussen en een jongere broer.

In de provincie Kahramanmaraş zijn haar ouders van Koerdische en Armeense afkomst, en ze komen uit het district Elbistan (Turkije). Haar vader leed aan schizofrenie en was een gewelddadig persoon.

Vervolgens heeft ze de mavo-, de havo- en de vwo-diploma’s in bovenstaande volgorde behaald. Daarna ging ze Personeel en Arbeid studeren aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze een paar maanden als stewardess werkte bij luchtvaartmaatschappij Transavia voordat ze terugkeerde naar haar geboorteplaats.

Chill Agency is door haar opgericht toen ze eenentwintig jaar oud was en is gespecialiseerd in werving en selectie voor de kleding- en mode-industrie. Twee jaar geleden begon Gulsen met het importeren van kleding van merken als Criminal en Fifth Avenue onder de bedrijfsnaam 2Stepzahead.

Ze beweert dat ze de eigenaar van het kledingbedrijf SuperTrash heeft ontmoet tijdens een modeweek in 2004 en dat ze samen een coöperatie hebben opgericht om hun producten te verkopen. Gulsen zou in 2009 de controle over SuperTrash hebben overgenomen.

Olcay Gulsen Afkomst
Olcay Gulsen Afkomst

Er is echter geen informatie beschikbaar over het merk in 2009 en de voormalige eigenaar is nooit geïdentificeerd. Het merk, dat opnieuw werd gelanceerd als SuperTrash, werd vervolgens uitgebreid en de kleding wordt vanaf het jaar 2010 in vierentwintig landen aangeboden.

In 2009 accepteerde Gulsen een aanbod van het elektronicabedrijf Philips om het gezicht te zijn van een nieuwe reclamecampagne voor het bedrijf. In 2010 richtte ze haar eigen goede doel, Jay4chance, op met als doel jonge ondernemers te helpen.

Nadat ze in 2016 terugtrad uit de raad van bestuur van SuperTrash, is ze blijven werken met het modebedrijf dat ze begon, ST.Studio. Dit specifieke merk verloor daarentegen geld.

Volgens Gulsen waren de organisatiestructuur en manier van werken te archaïsch voor een bedrijf dat zo jong en innovatief was in zijn aanpak. Als gevolg van dit besluit is een wijziging in de organisatiestructuur doorgevoerd.

Olcay Gulsen Afkomst
Olcay Gulsen Afkomst

Vanwege zijn onderscheidende en solo-strategie is Gulsen van mening dat het bedrijf in het boekjaar 2017 in financiële problemen is geraakt. Het bedrijf werd gered dankzij een financiële injectie van enkele miljoenen euro’s in de vorm van schulden.

Ze stopte in februari 2018 als CEO van het bedrijf, maar bleef betrokken bij de organisatie. In maart van dit jaar gingen alle business units van het bedrijf failliet. Vreemd genoeg had ze net een boek geschreven met de naam Super Olcay: How to Get to the Top with Guts, dat samenviel met haar faillissementsaanvraag.

Olcay Gulsen Afkomst

Write A Comment