Niels Van Der Laan Lengte: Niels van der Laan (geboren 15 september 1981 in Beverwijk ) is een Nederlandse komiek en tv-show producer. Van der Laan is vooral bekend als lid van het cabaretduet Van der Laan & Woe, dat over de hele wereld optrad (voorheen Geen Familie).

Van der Laan was in de loop der jaren ook als acteur te zien in verschillende projecten. Daarnaast treedt hij ook op als Hoofdpiet en was hij presentator bij het televisieprogramma Rambam, waarvoor hij nog steeds de voice-over verzorgt.

In Nederland is Van der Laan & Woe (voorheen Geen Familie) een cabaretpaar bestaande uit Niels van der Laan en Jeroen Woe die als duo optreden.

Niels Van Der Laan Lengte
Niels Van Der Laan Lengte

Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 2004 hun bachelordiploma behaalden. Op het Amsterdam Kleinkunst Festival in 2005 ontvingen ze de Wim Sonneveldprijs voor meest veelbelovende theatermakers en eerder dat jaar bij het Theater Aan Zee festival in Oostende kregen ze de Residentieprijs voor meest veelbelovende theatermakers.

Verder waren Van der Laan en Woe betrokken bij het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen, werkten ze als lectoren aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, maar ook als regisseur en schrijver voor uiteenlopende theaterproducties en -initiatieven. Schettino! van Erik van Muiswinkel de Poelifinario, geregisseerd door Woe en in première gegaan in 2014, was een hit.

In 2010 en 2012 vond het oudejaarscongres van de VARA plaats, dat werd bijgewoond door Mike en Thomas, maar ook door Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt.

Niels Van Der Laan Lengte
Niels Van Der Laan Lengte

Na hun debuut met een avondvullende voorstelling in 2007 wonnen ze de Neerlands Hoop Award voor hun derde programma Superlatief (2011). Hun vierde voorstelling, Buutvrij, werd genomineerd voor de Poelifinario, die wordt uitgereikt aan de cabaretier die de beste voorstelling van het jaar geeft.

Daarnaast presenteerden Van der Laan en Woe naast hun optredens samen met Rob Urgert en Joep van Deudekom een ​​satirische nieuwsquiz in het Paul de Leeuw televisieprogramma PAU!L (later bekend als Langs de Leeuw). In 2013 werd het opleidingsonderdeel afgesplitst en omgedoopt tot De Kwis om de onafhankelijkheid weer te geven.

Dit programma loopt al meer dan zeven jaar en tien seizoenen en in maart 2018 werd aangekondigd dat het stopt. Er speelden meerdere factoren mee, met als belangrijkste de wens van Joep van Deudekom en Rob Urgert om nieuwe formats te blijven verkennen.

Woe en Van der Laan hadden graag doorgezet en spraken de wens uit om in de toekomst met een soortgelijk programma terug te keren naar de televisie. Bijna een jaar nadat De Kwis stopte met uitzenden, creëerde het duo een nieuw programma genaamd Even Tot Hier, waarin ze hun muzikaliteit en humor gebruiken om commentaar te leveren op hedendaagse zaken.

Niels Van Der Laan Lengte
Niels Van Der Laan Lengte

De belangrijkste gebeurtenis van de week wordt door Van der Laan en Woe omgetoverd tot een hele musical, in tegenstelling tot ‘De Kwis’. Elke week hebben ze ook een muzikale gast wiens teksten ze voor de show aanpassen.

Van der Laan en Woe zijn lid van de zanggroep Stanley and the Menzo’s, die optreedt in Nederland. Niels van der Laan is ook verslaggever van het televisieprogramma Rambam en was te zien in het kinderprogramma Studio Snugger, geproduceerd door Thomas van Luyn. Jeroen Woe was ook te gast bij dit specifieke programma.

Alles omgiet was de titel van hun vijfde theatervoorstelling, Pesetas was de titel van hun zesde avondvullende voorstelling. Hun optredens bestaan ​​uit een reeks absurdistische gebeurtenissen, acts en liedjes die geleidelijk samenkomen om een ​​verhaal over hun leven te construeren.

Niels Van Der Laan Lengte

bijna 1,76 meter

Niels Van Der Laan Lengte