Mikkey Dee Förmögenhet

Mikkey Dee Förmögenhet – Micael Kiriakos Delaoglou (född 31 oktober 1963), mer känd vid sin scen som Mikkey Dee, är en svensk rockmusiker och multiinstrumentalist som har uppträtt över hela världen.

Mikkey Dee Förmögenhet
Mikkey Dee Förmögenhet

Från 1991 till december 2015 var han mest känd för sitt arbete som trummis för det brittiska rockbandet Motörhead. Trummis för det tyska rockbandet Scorpions sedan september 2016, Dee har också dykt upp på scenen med det tyska metalbandet Helloween en kort stund 2003 och är för närvarande trummis för bandet Scorpions.

Dee är känd för sina långa trumsolon, som kan sträcka sig mellan fem och femton minuter. Till exempel är de som förekommer i Sacrifice, In the Name of Tragedy och The One to Sing the Blues viktiga exempel.

Dee föddes i den svenska staden Göteborg till en grekisk far och en svensk mamma.

Hans musikaliska karriär började med de lokala banden Nadir och Geisha, som han fortsätter att uppträda med. Ian Paice är hans favorittrummis, enligt honom.

Brian Downey, Neil Peart och Steve Smith är bland artisterna som har påverkat honom. Buddy Rich krediteras också av Dee för att ha påverkat honom.

När Dee flyttade till Köpenhamn, Danmark, för att uppträda med Geisha, blev hon inbjuden att gå med i King Diamond 1985. Fatal Portrait (1986), Abigail (1987) och Them (1988) är alla King Diamond -album som han förekommer i (1988 ).

King Diamond själv blev allt populärare, och musikerna som följde med honom spelade alltmer en stödjande roll i komponeringen och beslutsfattandet. Dee bestämde sig för att lämna bandet efter avslutningen av bandets stödresa för dem eftersom han kände att han blev mer en reservmusiker snarare än en lika bidragande textförfattare.

Mikkey Dee Förmögenhet
Mikkey Dee Förmögenhet

Året därpå återanställdes han för att spela sessionstrummor för inspelningen av bandets uppföljningsalbum, Conspiracy, som släpptes 2003. (1989). Så snart albumet var klart tog Snowy Shaw över som sångare.

På fritiden gillar Dee att titta på ishockey och är ett fan av det Göteborgsbaserade Frölunda HC-laget. I en intervju på Motörheads Stage Fright DVD, tillbakavisade Dee våningen om att han var medlem i det svenska ungdomshockeylaget, som hade sitt ursprung i en intervju på Motörheads Stage Fright DVD.

“Jag brukade spela för ett lag i södra Kalifornien som heter Team Sweden i slutet av 1980 -talet och början av 1990 -talet”, förklarade han.
År 2019 byggde Dee en rockbar i Paris som heter Alabama, som är uppkallad efter hans hemstad.

Mikkey Dee Förmögenhet

Mikkey Dee Förmögenhet

136 Miljon Euros