Marc Marie Lengte: Marc-Marie Huijbregts (geboren 21 december 1964) is een Nederlandse komiek, acteur en tv-presentator die vooral bekend is om zijn werk als stand-upcomedian. Hij staat bekend om zijn cabaretvoorstellingen en om zijn rol als co-host van het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Hij is ook bekend als jurylid van de Vlaamse quizshow De Slimste Mens ter Wereld. Huijbregts verscheen in een aantal verschillende rollen in de televisieserie In de Vlaamsche pot (1990),

We zijn weer thuis (1991 – 1994), Baantjer (1997) en Goede tijden, slechte tijden zijn enkele van de titels op deze lijst (1997). In 2000 maakte hij een verschijning als teamcaptain op de satirische tv-show This Was the News (This Was the News).

Marc Marie Lengte
Marc Marie Lengte

Toen Huijbregts Yvon Jaspers nauwkeurig identificeerde als de mol tijdens de 2005-editie van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol?, werd hij tot winnaar gekroond! Tijdens het Sinterklaasjournaal portretteerde hij van 2003 tot 2010 het personage van Sorrypiet.

Hij verscheen in de remake van ‘t Schaep met de 5 pooten in 2006 en 2007, waarin hij de rol van Lukas Blijdtschap vertolkte. “t Vrije Schaep” was zijn eerste filmrol, en hij hernam het in de vervolgen “t Spaanse Schaep” (2010 en 2011), “t Schaep in Mokum” (2013) en “t Schaep Ahoy” (2014). (2015).

In 2007 speelde hij in de film Love is All, waarin hij een ondersteunend personage was. De film werd een van de meest populaire Nederlandse films aller tijden en werd bekroond met de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film voor zijn kassucces.

Marc Marie Lengte
Marc Marie Lengte

In 2010 en 2011 was hij jurylid in seizoen drie van de zangwedstrijdserie Popstars, die in de Verenigde Staten werd uitgezonden.

Het jaar daarop organiseerde hij samen met Beau van Erven Dorens De Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau (‘The Saturday Night Show with Marc-Marie & Beau’), maar de show was een mislukking, met slechts vier afleveringen op televisie. .

Het personage Jaap Mengelmoes in de Vlaamse televisieserie Samson en Gert is door hem gemaakt en hij verscheen erin in 2017. In 2018 was hij gastheer van de Onderweg Naar Morgen oudejaarsconferentie, de laatste conferentie van het jaar.

Marc Marie Lengte
Marc Marie Lengte

Marc Marie Huijbregts (bijnaam:) werd geboren in de stad Tilburg, in het land van Nederland. De televisiepersoonlijkheid staat anno 2021 bekend als Hetzijn Net Mensen, en de planeet blijft draaien. Het sterrenbeeld van Marc Marie Huijbregts is Boogschutter en hij is op het moment van schrijven 56 jaar.

Marc Marie Lengte

bijna 1,4 m

Marc Marie Lengte