Lengte Kees Tol

Lengte Kees Tol: Kees Cornelis Tol (geboren 10 februari 1982 in Volendam, Nederland) is een Nederlandse tv-presentator, acteur en producer. Tol is de zoon van Thomas Tol, de voormalige toetsenist van de band BZN, en groeide op in de entertainmentindustrie.

Tijdens een cafébrand in Volendam op oudejaarsavond 2000-2001 liep hij zware brandwonden op, waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Na het behalen van zijn mavo behaalde hij een mbo-diploma. Tol begon in 2006 als televisieproducent voor het bedrijf FTV.

Lengte Kees Tol
Lengte Kees Tol

Daarnaast heeft hij meegewerkt aan projecten zoals de real-life soaps over Jan Smit en BZN voor de TROS. Ook was hij regelmatig te zien in het televisieprogramma Just Jan Smit. Voor het radioprogramma Sterren.nl Top 2007, 2008 en 2009 (zowel radio als televisie) presenteerde Tol Fred Siebelink; voor de Volendamse zender RTV LOVE, presenteerde Tol voor Fred Siebelink.

Zijn TROS-televisieprogramma Sterren.nl zendt sinds 2011 uit en hij is de presentator van de show sinds 2011. Cool guests is een andere show die Tol host voor dezelfde zender als de top 20 van Sterren.nl, naast vj voor de radioprogramma De Draaitol.

Van 2008 tot 2014 was hij te zien in de televisieserie The Summer Over, samen met Jan Smit, 3JS en af ​​en toe Nick en Simon. Hij nam ook deel aan de spin-off soap The Winter is Over, die in het najaar van 2011 werd uitgezonden.

Na eerder als figurant in de Nederlandse film Zwartboek en gastoptredens in Onderweg naar Morgen en Rozengeur & Vodka Lime, kreeg hij de hoofdrol in de speelfilm Sinterklaas verloren in het enorme bos. In Volendam trad hij op in de Sinterklaasshow, die hij samen met Jenny Smit presenteerde.

Lengte Kees Tol
Lengte Kees Tol

Tol was deelnemer aan seizoen 13 van het AVRO televisieprogramma Wie is de Mol? in 2013. Uiteindelijk werd onthuld dat hij de mol was. In 2013 werd Tol voor zijn werk bekroond met de Gouden Televizier-Ring Gala’s Talent Award.

Tol is sinds de première in september 2013 een vast castlid van de televisieserie In Love with Ibiza. Ernst, een homofysiotherapeut, is het personage dat hij vertolkt. Tol werkt sinds 2013 ook als presentator bij SBS6, waar hij onder meer deel uitmaakte van de shows Shownieuws en Show Today.

Moltalk was een presentatie die hij in 2014 gaf. Tol geeft de stem van Emmet in The LEGO Movie (2014), en in Smurfs: The Lost Village (2017) geeft hij de stem van Onhandige Smurf (stem van Onhandige Smurf).

Lengte Kees Tol
Lengte Kees Tol

In 2016 deed hij samen met de vrouw van Simon Keizer mee aan Dance Dance Dance, uitgezonden op MTV. Hij eindigde uiteindelijk op de tweede plaats. Tol nam de Nederlandse audiotour op voor het ABBA-museum in Stockholm, die later in het Engels werd uitgebracht.

Dit jaar neemt Tol deel aan het vierde seizoen van het Nederlandse televisieprogramma Het Perfecte Plaatje, waarvan de opnames in mei 2019 beginnen. Sinds 2017 presenteert hij ook woonprogramma’s.

Lengte Kees Tol

lengte: 1.91 m

Lengte Kees Tol