Lengte Geraldine Kemper

Lengte Geraldine Kemper: Geraldine Jane Kemper (geboren 26 januari 1990) is een Nederlandse tv-presentator die afkomstig is van de BNN televisiestation in Nederland. Via het televisieprogramma Sterretje Gezocht kon ze haar huidige functie als presentatrice bij deze publieke omroep bemachtigen.

Kemper was zowel in 2015 als in 2016 genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw en won in 2016. In 2019 stapt Kemper over naar RTL, zo blijkt uit het laatste nieuws. Kemper is geboren en getogen in Volendam en woont momenteel in de stad. Ze studeerde sportmanagement en werkte daarnaast parttime bij haar oom en tante achter de toonbank van een viswinkel in Almere, waar ze haar man leerde kennen.

Lengte Geraldine Kemper
Lengte Geraldine Kemper

Dat was ook de drijfveer voor Kempers besluit om haar hbo-opleiding sport- en marketingmanagement te gaan volgen. Zodra Geraldine de advertentie voor het BNN-programma Sterretje Gezocht zag, schreef ze zich meteen in voor het programma. Haar ambitie was dan ook om als VJ bij TMF of als omroepster bij BNN aan de slag te gaan.

In totaal hebben zich ongeveer 8000 vrouwen aangemeld. Uiteindelijk kon Kemper zich na acht weken vestigen als het nieuwe gezicht van BNN. Na een spannende race wist ze Fleur te verslaan met een juryscore van 60 procent en een stem van 60 procent van het publiek in de finale.

Lengte Geraldine Kemper
Lengte Geraldine Kemper

Dat leverde haar een rol op in de soapserie Onderweg naar Morgen en presentatrice van het realityprogramma Try Before You Die. Daarnaast maakte Valerio Zeno tijdens de finale bekend dat de winnaar de volgende dag als presentator aan de slag zou gaan bij Spuiten en Slikken Zomertour; Geraldine nam het over van Zarayda Groenhart voor één aflevering van de show.

Seizoen 5 van Try Before You Die bevatte haar naast Steyn de Leeuwe, Valerio Zeno, Filemon Wesselink, Nicolette Kluijver, Dennis Storm, Zarayda Groenhart en Sander Lantinga, en ze maakte haar televisiedebuut in 2009. Ze ging uitdagingen aan zoals “zich bezighouden met de stoere vent challenge’, ‘french zoenen met een oudere heer’, ‘foto’s maken in Volendamse kleding’ en ‘de grootste graancirkel maken’ tijdens de challenge.

Try Before You Die 2 werd uitgebracht in 2011 en werd geregisseerd door haar. Kemper kreeg op het laatste moment toestemming om als verslaggever te verschijnen bij één aflevering van Spuiten en Slikken Zomertour. Door het vertrek van Filemon Wesselink bij Spuiten en Slikken zijn Nicolette Kluijver en Zarayda Groenhart in de functie van Filemon geplaatst en is een functie vrijgekomen. Kemper, die eerder in één aflevering in de plaats van Groenhart te zien was, maakte sinds seizoen 9 deel uit van de vaste cast van Spuiten en Slikken.

Lengte Geraldine Kemper
Lengte Geraldine Kemper

Ze voert de experimenten uit in Squirt and Swallow, die Gerries First Time worden genoemd. Ook zal zij in samenwerking met Tim Hofman vanaf 2014 verantwoordelijk zijn voor de algemene presentatie.

Kemper deed mee aan Expeditie Robinson 2013, waar ze samen met voormalig judoka Edith Bosch en danseres Anna-Alicia Sklias de finale bereikte. Kemper komt uit Nederland. Bosch was de eerste die klaar was. Drie dagen voor kerst was ze een van de slapende gasten in het Glazen Huis van 3FM Serious Request, waar ze de nacht doorbracht.

Lengte Geraldine Kemper

1,6 meter

Lengte Geraldine Kemper