Lengte Circuit Zandvoort 2021: Omwille van sponsoring wordt Circuit Zandvoort ook wel CM.com genoemd. In de duinen ten noorden van Zandvoort, Nederland, vlakbij de Noordzeekust, ligt Circuit Zandvoort, dat tot 2017 voorheen Circuit Park Zandvoort heette. Het is een racecircuit voor autosport. In 2021 zal het de herrezen Nederlandse Grand Prix organiseren, die de terugkeer van de stad op de Formule 1-kalender zal markeren.

Formula One Management (FOM) nodigde de eigenaren van het circuit van Zandvoort uit om een ​​bod in te dienen voor het hosten van een Grand Prix in 2020, zo blijkt uit een rapport in november 2018.

Eerder dit jaar werd bevestigd dat er een intentieverklaring was getekend tussen Zandvoort en FOM om de Nederlandse Grand Prix te organiseren, onder voorbehoud van ontvangst van particuliere financiering om de kosten van het organiseren van de race te dekken. Dit was de eerste keer dat dit werd bevestigd. Volgens de vastgestelde tijdlijn moet uiterlijk op 31 maart 2019 een definitief besluit worden genomen.

Lengte Circuit Zandvoort 2021
Lengte Circuit Zandvoort 2021

Tijdens een persconferentie op 14 mei 2019 werd aangekondigd dat Zandvoort de Nederlandse Grand Prix in 2020 en daarna voor minimaal drie jaar zou organiseren, met de mogelijkheid om de race daarna nog twee jaar te organiseren.

Er werden verschillende wijzigingen aan het circuit doorgevoerd om het aan de F1-normen te brengen, met name de toevoeging van banking in bochten 14 (Arie Luyendijkbocht) en 3 (Alexander Rossi) (Hugenholtzbocht).

Voor een betere toegang tot het circuit heeft de gemeente Zandvoort een investering van vier miljoen euro gedaan in de infrastructuur rondom het circuit. De Nederlandse Grand Prix 2020 op Zandvoort is op 29 augustus 2019 officieel toegevoegd aan het conceptschema, ter vervanging van de race tussen China en Spanje, die op 3 mei 2020 stond gepland.

Lengte Circuit Zandvoort 2021
Lengte Circuit Zandvoort 2021

Het voorziene optreden in 2020 ging niet door vanwege de COVID-19 epidemie; desalniettemin keerde het Formule 1-racen op 5 september 2021 terug naar het circuit, na een onderbreking van twee jaar.

Zandvoort zal in 2020 het FIA Formule 2-kampioenschap en het FIA Formule 3-kampioenschap organiseren, ter vervanging van de ondersteunende races van de serie die nu op Circuit Paul Ricard worden gehouden. De aankondiging werd gedaan op 17 september 2019.

De snelle, scherpe bochten van het circuit, zoals het Scheivlak, evenals de “Tarzanbocht” (Tarzan-bocht), een haarspeldbocht aan het einde van het rechte stuk start/finish, hebben het circuit populair gemaakt. De Tarzanbocht is de bekendste van de vier bochten van het circuit. Als gevolg van de welving van de bocht zijn er talloze inhaalkansen. Als alternatief is het mogelijk om beide rijstroken over te steken (de buitenkant en de gemakkelijkere binnenkant).

Volgens de legende is deze hoek vernoemd naar een lokale figuur die de bijnaam “Tarzan” had gekregen en die er alleen mee instemde zijn moestuin in de duinen op te geven, op voorwaarde dat de ontwerpers van de baan ook een nabijgelegen hoek naar hem noemden. Er is een overvloed aan verschillende Tarzan Corner-verhalen te vinden op internet.

Lengte Circuit Zandvoort 2021

4,3 kilometer