Leeftijd Simone Kleinsma

Leeftijd Simone Kleinsma: Simone Kleinsma (geboren op 8 mei 1958) is een Nederlandse actrice die werkzaam is op het gebied van muziektheater. Simone trouwde op 5 juni 1990 met Guus Verstraete, een Nederlandse televisieregisseur.

Veel beroemde animatiefilms bevatten het stemwerk van Simone, waaronder Shrek 2, Yzma, The Emperor’s New Groove, Babe and Babe: Pig in the City, Oliver and Company en An American Tail. Ze heeft ook personages geuit zoals The Fairy Godmother in Shrek 2 en Yzma in The Emperor’s New Groove.

Leeftijd Simone Kleinsma
Leeftijd Simone Kleinsma

De pianist Kleinsma treedt regelmatig op met pianisten (met name Cor Bakker of Tony Eyk) of met een orkest. Als actrice werd ze bekend door haar rol in de televisieserie ‘Kees & Co.’ die een hit werd (van 1997 tot 2006 uitgezonden bij RTL Broadcasting). Ze portretteerde Kees Heistee, de moeder van Anne (Amber Teterissa) en Rudie (Robin Tjon Pian Gi), evenals de vrouw van Ben Heistee, in de televisieserie (Rik Hoogendoorn).

In 1996-1997 presenteerde ze de kookshow ‘Koken met Cas’ op het Food Network. Simone Kleinsma (geboren op 8 mei 1958 in Amsterdam) is een Nederlandse zangeres, (musical)acteur en televisiepresentator.

Oorspronkelijk was ze van plan om naar de toneelschool te gaan, maar in plaats daarvan belandde ze op de Kleinkunstacademie. Sindsdien is ze verschenen in verschillende producties, waaronder musicals, toneelstukken, revues, films en televisieshows.

Leeftijd Simone Kleinsma
Leeftijd Simone Kleinsma

Met een orkest of pianist (meestal Cor Bakker of Tonny Eyk, hoewel Bernd van de Bos tegenwoordig haar vaste pianist is), treedt ze regelmatig op, meestal met liedjes uit musicals als begeleiding. Als acteur is ze vooral bekend van haar rol als Kees Heistee in de televisieserie Kees & Co (die van 1997 tot 2006 te zien was op RTL 4), waarin ze de titelrol vertolkte.

Tijdens het seizoen 2009/2010 werd deze serie herhaald op Comedy Central Family. Op SBS6 presenteerde ze de kookshow Cooking with Cas, die gedurende het seizoen 1996-97 werd uitgezonden. In september 2018 werd bekend dat Kees & Co. in het voorjaar van 2019 zou terugkeren, waarbij Kleinsma zijn rol als protagonist van de show opnieuw zou opnemen.

Leeftijd Simone Kleinsma
Leeftijd Simone Kleinsma

Kleinsma is in september van dit jaar verheven tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege haar betekenis voor het Nederlandse cabaret werd Kleinsma in april 2019 gehuldigd in het DeLaMar-theater van het Amsterdam Kleinkunst Festival, dat ter nagedachtenis aan haar was opgedragen. Kleinsma was tot aan zijn dood in 2017 getrouwd met filmmaker Guus Verstraete jr., met wie ze twee kinderen kreeg.

Leeftijd Simone Kleinsma

65 jaar

Leeftijd Simone Kleinsma