Leeftijd Romee Strijd

Leeftijd Romee Strijd: Het in Italië geboren model Romee Strijd (uitgesproken als /roh-may stride/roh-may stride, Nederlandse uitspraak: [roh-may stride]; geboren 19 juli 1995) is een Nederlands model. Victoria’s Secret-model en voormalig Angel, verscheen van 2014 tot 2018 in de jaarlijkse modeshow van het merk, waar ze de prijs voor het beste model won.

Naast Alexander McQueen en Michael Kors heeft ze gewerkt voor bedrijven als Carolina Herrera en Carolina Herrera. Ze is ook te zien in verschillende modebladen, waaronder Vogue, Elle en Harper’s Bazaar.

Strijd werd geboren in de Nederlandse stad Zoetermeer, in de provincie Zuid-Holland. Ise Strijd, haar jongere zus, is haar enige broer of zus. Een scout benaderde haar toen ze 13 jaar oud was in Amsterdam, maar ze wees hem af omdat ze te bang was en op dat moment andere ambities had. Na twee jaar, op 15-jarige leeftijd, besloot ze om modellenwerk te gaan doen en werd in 2011 getekend bij het DNA-modellenbureau.

Leeftijd Romee Strijd
Leeftijd Romee Strijd

Ze stopte met school om modellenwerk te gaan doen, maar keerde terug naar Nederland om haar opleiding af te maken toen ze 17 was omdat de eisen van de industrie te veel voor haar waren en ze haar familie miste. Nadat ze een pauze had genomen van het modellenwerk, ontdekte ze haar passie ervoor en verhuisde ze na haar afstuderen naar New York City.

Strijd tekende bij het DNA Model Management-bureau toen hij 15 jaar oud was en werkte twee jaar voor labels als Burberry, Louis Vuitton en Prada in Milaan, Parijs en New York City voordat hij een pauze nam.

Leeftijd Romee Strijd
Leeftijd Romee Strijd

Ze verscheen in hoofdartikelen voor Vogue in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Turkije, Japan en Nederland, Elle in Frankrijk, Italië en Nederland, de Spaanse en Griekse Harper’s Bazaar, de Nederlandse Marie Claire en de Franse Madame Figaro, onder meer anderen.

Ze verscheen op de covers van verschillende tijdschriften, waaronder Vogue, Unconditional Magazine, Harper’s Bazaar, Exit Elle en Maxim. Ze is ook een model (tijdschrift).

Ze zal verschijnen op de cover van de Nederlandse Vogue van november 2020, waar ze 26 weken zwanger zal zijn. Ze was de inspiratie voor het tijdschrift om een ​​heel nummer te wijden aan het ouderschap.

Ze verscheen onder meer in campagnes voor Carolina Herrera, Alexander McQueen, Donna Karan, Stradivarius, Michael Kors, Giuseppe Zanotti, H&M, Juicy Couture, Victoria’s Secret en Marchesa, om er maar een paar te noemen.

Leeftijd Romee Strijd
Leeftijd Romee Strijd

Tijdens de Victoria’s Secret Fashion Show in 2014 werd ze geselecteerd als een van de rookies van de show. Ze is sinds 2015 een Victoria’s Secret Angel en staat bekend om haar schoonheid en gratie. In maart 2017 onthulde ze dat ze een contract had getekend met IMG Models om haar te vertegenwoordigen.

In 2018 werd ze gekozen om te verschijnen in de Victoria’s Secret Fashion Show, waar ze de Shooting Star Swarovski-look droeg. Eerder dit jaar werd ze aangesteld als merkambassadeur voor het iconische Australische badmodemerk Seafolly.

Leeftijd Romee Strijd

26 jaar