Blogs

Leeftijd Robert Ten Brink

Leeftijd Robert Ten Brink: In 1993 ontving hij de Gouden TeleVizier-Ring voor zijn televisieprogramma All you need is love, uitgezonden op ZDF. In 1997 werd hij door zijn collega’s uitgeroepen tot de populairste televisiepersoonlijkheid van Nederland. Hij is sinds 1981 getrouwd met Roos Cialona en het echtpaar heeft vijf kinderen, allemaal dochters.

Hij begon zijn carrière als discjockey in 1979. Hij begon zijn televisiecarrière in 1981 met de televisiequiz Cijfers en Letters. Hij begon televisieprogramma’s als Superfan en Wereldwijs te presenteren, maar kreeg met het NOS Jeugdjournaal brede bekendheid.

Leeftijd Robert Ten Brink
Leeftijd Robert Ten Brink

In 1989 begon hij met het hosten van de eerste aflevering van Lingo. In 1992 verhuisde hij naar Veronica, waar hij het razend populaire All You Need is Love presenteerde, met een gemiddeld publiek van meer dan 4 miljoen kijkers, wat toen meer dan een derde van de totale bevolking was. All You Need is Love was zijn eerste show op SBS 6, die hij blijft presenteren nadat hij in 1998 naar het netwerk was verhuisd.

In 1999 begon hij met het hosten van de enorm beroemde tv-quizshow Lotto Weekend Miljonairs, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Hij was de presentator van de show Big Diet, waarin zwaarlijvige mensen probeerden af ​​te vallen. Toen Lotto, de hoofdsponsor van het programma, ervoor koos om het programma naar RTL 4 te verplaatsen, dreigde hij zijn programma kwijt te raken.

Er werd een driejarig contract met RTL getekend omdat SBS 6 zijn All You Need is Love-serie had beëindigd en geen ander programma voor hem had om te presenteren. Gedurende deze periode bleef hij Lotto Weekend Miljonairs hosten op RTL.

Leeftijd Robert Ten Brink
Leeftijd Robert Ten Brink

Weekend Miljonairs werd in 2008 niet meer gesponsord door de Lotto, waardoor de show werd afgelast. Als gevolg hiervan werd Ten Brink gekozen om de Nederlandse versie van The Moment of Truth te hosten, die in het najaar van 2008 plaatsvond.

In april 2009 begon hij met het verankeren van het amusementsprogramma Laat Ze Maar Lachen op de Nederlandse televisiezender RTL4. De spelshow Succes Verzekerd, die eerder werd gepresenteerd door Carlo Boszhard, werd in november 2009 uitgezonden met hem als presentator.

Leeftijd Robert Ten Brink
Leeftijd Robert Ten Brink

In de film De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanien speelde hij de rol van Sinterklaas. Volgens het tijdschrift Quote is hij de op één na best betaalde televisiepresentator van Nederland.

Volgens het tijdschrift verdient hij ongeveer € 850.000 per jaar aan salaris. Zijn beheersing van de Engelse taal is echt beperkt. Hij informeerde bijvoorbeeld naar de afkomst van mensen door te vragen: “Waar kom je vandaan?”

Leeftijd Robert Ten Brink

66 jaar

Leeftijd Robert Ten Brink