Leeftijd Rob De Nijs

Leeftijd Rob De Nijs: Robert (Rob) de Nijs werd geboren op 26 december 1942 in Amsterdam, Nederland, en is een Nederlandse zanger en acteur. De Nijs werd in Nederland geboren als zoon van een rijschoolhouder. Vanwege zijn astmatische bronchitis werd hij op zesjarige leeftijd naar een openluchtschool in het Oosterpark gestuurd. Hij is nu volwassen. Toen hij acht jaar oud was, begon hij accordeonlessen te nemen.

In mei 1960 maakte De Nijs kennis met de muzikanten Jan de Hont, Hans de Hont, Roel Vredeveld en Henny van Pinxteren, die op zoek waren naar een zanger voor hun band The Apron Strings, dankzij de directeur Bob Bouber van de cabaretschool waar hij had gestudeerd.

Robby and the Apron Strings werd de nieuwe naam van de band. In de Doelenzaal vestigde het ensemble zich al snel als voorprogramma van Peter Kraus. Toen kwam de broer van Rob de Nijs, Bert de Nijs, bij de band als extra gitarist.

Leeftijd Rob De Nijs
Leeftijd Rob De Nijs

Op 15 oktober 1960 wonnen ze de eerste prijs in een Polydor-talentenevenement waarin ze optraden. In 1962 stopte de band ermee. Rob de Nijs en zijn broer Bert besloten de band te verlaten en Rob de Nijs en de Lords te vormen.

Op 30 juli 1968 stapte hij in het huwelijksbootje met Elly Hesseling, de dochter van een clubeigenaar in Bergen op Zoom. Ze hadden twee kinderen. In december 1980 ontmoette hij Belinda Meuldijk, die het komende decennium een ​​hele reeks teksten voor hem zou maken. Meuldijk werd zijn tweede vrouw in juli 1984, na zijn scheiding van zijn eerste vrouw. Hij had twee jongens als gevolg van zijn huwelijk met haar.

Volgens de roddelbladen trok het huwelijk van De Nijs en Meuldijk veel publieke aandacht. In 2006 besloten De Nijs en Meuldijk uit elkaar te gaan. In de woorden van hun advocaat zagen de twee geen meerwaarde in het voortzetten van dit soort samenwonen zonder huwelijkse staat.

Op 24 juni 2008 stapte De Nijs in het huwelijksbootje met Henriette Koetschruiter, een voormalig persoonlijk assistent van hem. In februari 2012 werden ze ouders van een jongen. Op 6 juni 2007 publiceerde het roddelblad Privé beelden van Meuldijks zwaar vervuilde villa bij Bosch en Duin, die al enkele jaren leeg stond.

Leeftijd Rob De Nijs
Leeftijd Rob De Nijs

Na de confrontatie met de foto’s in augustus 2006 beweerde De Nijs dat hij ze had gemaakt, maar ontkende categorisch dat hij ze aan het maandblad had geleverd. Meuldijk spande een kort geding aan tegen het tijdschrift in Nederland.

Na in het voordeel van Meuldijk te hebben beslist, oordeelde de rechter dat de namen en contactgegevens van de fotograaf en de verkoper van de illegaal gemaakte foto’s openbaar moesten worden gemaakt. Na afloop van het kort geding kwam aan het licht dat de toenmalige klokkenspelzender Martijn van den Bergh de foto’s had doorgestuurd naar Privé.

Leeftijd Rob De Nijs
Leeftijd Rob De Nijs

De Nijs was de speciale gast bij De Toppers in Concert 2009, die plaatsvond op 13 juli 2009. Rob de Nijs was de eerste kunstenaar die zijn eigen portret in Carré had toen hij daar in december 2012 exposeerde. Dora Carpentier was de kunstenaar die het portret gemaakt.

In december 2018 verscheen de documentaire “Not For The Last” van filmmaker Leon Verdonschot, die het leven en de carrière van De Nijs in beeld bracht.

Leeftijd Rob De Nijs

79 jaar

https://www.youtube.com/watch?v=_WXPvZPR1Lk
Leeftijd Rob De Nijs