Blogs

Leeftijd Renee Zellweger

Leeftijd Renee Zellweger: Renée Kathleen Zellweger (geboren op 25 april 1969 in Katy, Texas) is een Amerikaanse actrice die in een aantal films is verschenen. Ze ontving een Academy Award voor haar ondersteunende optreden in Cold Mountain in 2004, nadat ze eerder genomineerd was voor de prijs in 2002 (voor Bridget Jones’s Diary) en 2003 (voor Bridget Jones’s Diary) (voor Chicago).

Judy, waarin ze de hoofdrol speelde, verdiende haar in 2020 een tweede Academy Award. Meer dan twintig andere acteeronderscheidingen zijn haar toegekend, waaronder een BAFTA Award voor Cold Mountain en Judy, Golden Globes voor Nurse Betty en Chicago als evenals voor Cold Mountain en Judy, evenals een Screen Actors Guild Award voor Chicago en Judy.

Renée Zellweger studeerde aan de Universiteit van Texas in Austin, waar ze Engels studeerde. Hier ontwikkelde ze haar passie voor optreden. Na haar afstuderen begon ze auditie te doen voor filmrollen. Ze verscheen in een aantal films, waaronder Reality Bites en The Return of the Texas Chainsaw Massacre.

Leeftijd Renee Zellweger
Leeftijd Renee Zellweger

In onafhankelijke toneelstukken als Love and a.45 en The Whole Wild World ontwikkelde ze naam als hoofdrolspeelster die opviel tussen het alternatieve publiek.

Jerry Maguire, een film uit 1996, was de grote doorbraak. Ze speelt in deze film de rol van Tom Cruise’s geliefde. Zowel de critici als het grote publiek prezen de film, en het was een enorme hit.

Daarna kreeg ze de hoofdrollen in een breed scala aan films. Nurse Betty is een film uit 2000 waarin ze een serveerster portretteert die verliefd wordt op een soap-personage. Ze ontving de Golden Globe Award voor Beste Actrice in een Komedie voor haar optreden.

Vervolgens kwam Bridget Jones’s Diary, een filmische bewerking van de gelijknamige bestseller, die het jaar daarop werd uitgebracht. Renée Zellweger verwierf een aanzienlijke hoeveelheid gewicht voor haar rol als Bridget Jones.

Ze werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Actrice voor haar rol in de film. De tweede Oscar-nominatie kwam in 2002 voor de musical Chicago, die was gebaseerd op de gelijknamige populaire Broadway-show en lovende kritieken kreeg.

In 2003 speelde ze mee in Cold Mountain tegenover Jude Law en Nicole Kidman, die in 2002 de Academy Award voor beste actrice won. Ze ontving haar derde Academy Award-nominatie, dit keer voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in deze film. Nadat ze er drie jaar op rij voor was genomineerd, won ze het uiteindelijk ook.

Na eerdere romances met beroemdheden als George Clooney, White Stripes-lid Jack White, Jim Carrey en Roch Cochrane, trouwde ze op 9 mei 2005 in Nashville, Tennessee met countrymuzikant Kenny Chesney.

Leeftijd Renee Zellweger
Leeftijd Renee Zellweger

Zellweger diende op 15 september van datzelfde jaar een verzoek tot nietigverklaring van de echtscheiding in, dat in december 2005 werd toegekend. Ze had een relatie met Bradley Cooper van december 2009 tot maart 2011.

Toen ze in oktober 2014 een cosmetische operatie aan haar gezicht onderging, zorgde ze voor veel opschudding. Ondanks het feit dat de operatie(s) succesvol waren, is het scenario bijna onherkenbaar in vergelijking met de vorige.

Ze won een Academy Award voor Beste Actrice voor haar rol in de film Judy uit 2019, die is gebaseerd op het leven van de Amerikaanse zangeres en actrice Judy Garland. Ze won ook een Golden Globe en een BAFTA Award voor haar rol in de film.

Zellweger was van 1999 tot 2000 verloofd met Jim Carrey, maar de relatie eindigde in een scheiding. In 2003 was ze korte tijd betrokken bij muzikant Jack White. Zellweger stapte in mei 2005 in het huwelijksbootje met countryartiest Kenny Chesney. Zellweger werd vier maanden nadat de echtscheiding was uitgesproken, nietig verklaard.

Leeftijd Renee Zellweger
Leeftijd Renee Zellweger

Bradley Cooper, die ze in 2006 had ontmoet tijdens de productie van Case 39, werd in 2009 haar vriend. In 2011 besloten ze uit elkaar te gaan.

Ze had van 2012 tot 2019 een relatie met muzikant Doyle Bramhall II. In de zomer van 2021 zou ze een relatie hebben met Ant Anstead, een Engelse tv-presentator.

Leeftijd Renee Zellweger

54 jaar