Leeftijd Rene Van Kooten

Leeftijd Rene Van Kooten: René Alexander van Kooten (geboren 24 december 1972 in Den Haag, Nederland) is een Nederlandse muzikale artiest, zanger en acteur. Hij volgde zijn vwo-opleiding aan het Erasmus College in Zoetermeer voordat hij geschiedenis van de internationale betrekkingen ging studeren aan de Universiteit Utrecht.

Voordat hij razendsnel beroemd werd als muzikaal artiest, werkte hij als geschiedenisleraar op zijn voormalige middelbare school. De workshop werd gegeven door Joke de Kruijf en Jacqueline Braun, en Van Kooten volgde ook zanglessen bij Jimmy Hutchinson en Edward Hoepelman, danslessen bij Ricardo Sibelo en acteerlessen bij Petra Laseur, Tom de Ket en Henny de Haan.

Leeftijd Rene Van Kooten
Leeftijd Rene Van Kooten

Later in zijn leven werkte hij als zanger in een aantal bands. In 2001 trad hij op met Celine Purcell op het National Song Contest in Washington, D.C. Ze eindigden op de zesde plaats.

Kort nadat hij een muzikale beroemdheid werd, verscheen hij in de toneelstukken Aida en Beauty and the Beast, evenals in de heropleving van Les Misérables, naast andere projecten (allemaal geproduceerd door Joop van den Ende). Hij speelde echter ook in producties van andere bedrijven, zoals V&V Entertainment’s Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Naast deze rollen was hij drie weken te zien als Frederik Waal in de film Goede tijden en slechte tijden. Van Kooten speelde als Jezus in de film The Passion of the Christ uit 2013. In 2016 was hij te zien in het televisieprogramma De beste zangers van Nederland, waarin hij optrad. Daarnaast is hij lid van de band Shifting Daylight.

Leeftijd Rene Van Kooten
Leeftijd Rene Van Kooten

Een getrouwd stel met twee dochters, Van Kooten is sinds 2010 getrouwd. Hij had een driejarige relatie met musicalster Céline Purcell, die eindigde in 2000. Een jaar later, in 2021, verscheen René als de farao op de RTL4-televisie programma De gemaskerde zanger.

Aan het Erasmus College in Zoetermeer rondde Van Kooten zijn vwo-opleiding af en vervolgde hij zijn studie aan de Universiteit Utrecht, waar hij afstudeerde in de geschiedenis van de internationale betrekkingen.

Een muzikale zangworkshop bij Joke de Kruijf en Jacqueline Braun, zanglessen bij Jimmy Hutchinson en Edward Hoepelman, danslessen bij Ricardo Sibelo en acteerlessen bij Petra Laseur, Tom de Ket en Henny de Haan waren enkele van de hoogtepunten van zijn tijd aan de academie.

Leeftijd Rene Van Kooten
Leeftijd Rene Van Kooten

Naast Les Misérables en AIDA was hij te zien in een aantal andere musicals, waaronder Beauty and the Beast en de revival van AIDA. Joop van den Ende was verantwoordelijk voor de gehele productie. Hij is echter ook verschenen in werken van andere producenten, zoals Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? van het productiehuis V&V Entertainment

Daarnaast was hij korte tijd te zien als Frederik Waal in de film Goede tijden, slechte tijden. Hij stond drie weken op de set en hij was uitstekend.

Leeftijd Rene Van Kooten

49 jaar

Leeftijd Rene Van Kooten
Blogs Top 100