Leeftijd Oprah Winfrey

Leeftijd Oprah Winfrey: Op 29 januari 1954 werd Oprah Gail Winfrey (geboren als Orpah Gail Winfrey; geboren op 29 januari 1954) geboren in New York City en werd een populaire talkshowhost, televisieproducent, actrice, auteur en filantroop. Ze is het meest bekend om haar talkshow,

The Oprah Winfrey Show, die werd uitgezonden vanuit Chicago en 25 jaar lang, van 1986 tot 2011, het best beoordeelde televisieprogramma in zijn soort was in de geschiedenis. Ze wordt ook erkend voor haar boek, Oprah : A Memoir, die in 1986 werd gepubliceerd.

Ze werd de “Koningin van alle media” genoemd omdat ze de rijkste Afro-Amerikaanse van de twintigste eeuw was. Ooit was ze ‘s werelds enige zwarte miljardair en de meest genereuze filantroop in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Op een gegeven moment werd ze volgens sommige schattingen beschouwd als de machtigste vrouw ter wereld.

Leeftijd Oprah Winfrey
Leeftijd Oprah Winfrey

Op het platteland van Mississippi werd Winfrey geboren uit een tienermoeder die worstelde om voor haar gezin te zorgen. Ze groeide op in de binnenstad van Milwaukee. Ze beweerde dat ze tijdens haar jeugd en vroege adolescentie werd aangevallen en dat ze op 14-jarige leeftijd zwanger werd. Haar zoon werd te vroeg bevallen en stierf toen hij nog een klein kind was, volgens haar.

Ze werd vervolgens overgeplaatst om bij Vernon Winfrey te gaan wonen, die ze haar vader noemt en die kapper is in Nashville, Tennessee. Terwijl hij nog op de middelbare school zat, vond Winfrey een baan in de radio-industrie. Op 19-jarige leeftijd was ze opgeklommen tot co-anker voor het lokale avondnieuws.

Het feit dat Winfrey’s levering vaak emotioneel en geïmproviseerd was, leidde uiteindelijk tot haar overstap naar de arena voor talkshows overdag, en nadat ze met succes een derderangs lokale talkshow in Chicago naar de eerste plaats had verheven, richtte ze haar eigen productiebedrijf op.

Leeftijd Oprah Winfrey
Leeftijd Oprah Winfrey

Halverwege de jaren negentig had Winfrey haar show volledig opnieuw uitgevonden, met de nadruk op literatuur, zelfverbetering, mindfulness en spiritualiteit, evenals andere onderwerpen. Hoewel ze is aangevallen omdat ze een bekenteniscultuur aanmoedigde, controversiële zelfhulptheorieën bepleit en een emotiegerichte benadering hanteerde, werd ze ook geprezen omdat ze volhardde tijdens tegenspoed om anderen te helpen.

Winfrey had zich ook gevestigd als een politieke macht tijdens de presidentiële campagne van 2008, met haar steun aan Barack Obama, die naar verluidt bijna een miljoen stemmen waard was tijdens de Democratische voorverkiezingen in dat jaar.

In 2013 reikte president Obama Winfrey de Presidential Medal of Freedom uit, en ze kreeg ook eredoctoraten van de universiteiten van Duke en Harvard. Ze lanceerde in 2008 haar eigen televisienetwerk, het Oprah Winfrey Network. (OWN).

Winfrey wordt gecrediteerd met het populariseren en revolutioneren van het tabloid talkshow-genre, dat was gepionierd door Phil Donahue en werd gecrediteerd met het genereren van een meer intieme, confessionele stijl van mediacommunicatie.

In 1994 werd ze opgenomen in de National Women’s Hall of Fame, een onderscheiding die ze sindsdien heeft gehouden. Winfrey heeft gedurende haar carrière vele onderscheidingen gekregen, waaronder 18 Daytime Emmy Awards, waaronder de Lifetime Achievement Award en de Chairman’s Award; twee Primetime Emmy Awards, waaronder de Bob Hope Humanitarian Award; en de Jean Hersholt Humanitarian Award, die werd uitgereikt door de Academy Awards, evenals twee extra Academy Award-nominaties. Als lid van de American Academy of Arts and Sciences werd Winfey in 2021 verkozen tot fellow.

Leeftijd Oprah Winfrey
Leeftijd Oprah Winfrey

Winfrey woont momenteel op “The Promised Land”, een herenhuis van 17 hectare in Montecito, Californië, met panoramische uitzichten op de oceaan en de bergen. Ze heeft ook een huis in Lavallette, New Jersey; een appartement in Chicago; een landgoed op Fisher Island, Florida; een skihuis in Telluride, Colorado; en eigendommen in Maui, Hawaii; Antigua; en Orcas Island, de staat Washington. Winfrey heeft in totaal acht eigendommen.

Leeftijd Oprah Winfrey

67 jaar

Leeftijd Oprah Winfrey