Leeftijd Loretta Schrijver

Leeftijd Loretta Schrijver
Leeftijd Loretta Schrijver

Leeftijd Loretta Schrijver: Loretta Maxine Schrijver (geboren 16 mei 1956 in New York ) is een Nederlandse tv-presentator die werkt in de Verenigde Staten. Loretta Writer werd geboren in de New Yorkse wijk Queens. Haar ouders keerden terug naar Nederland toen ze tien maanden oud was, en ze bracht het grootste deel van haar vroege jeugd door in de stad Amsterdam. Op een Montessori-kleuterschool leerde ze al op jonge leeftijd een sterke beheersing van de Engelse taal. Na een paar jaar keerde het gezin terug naar hun huis in de Verenigde Staten van Amerika.

Deze keer kozen ze de stad Hollywood, Californië, als hun thuis. Loretta keerde terug naar Nederland toen ze acht jaar oud was, waar ze de basisschool afrondde ondanks een ernstige achterstand in de Nederlandse taal die snel werd verholpen. Eerst in Den Haag, dan in Venlo en Zandvoort, en tenslotte terug in Amsterdam, zijn de bestemmingen. De Alliance Française in Parijs was waar ze naartoe ging na haar middelbare school in 1975, om haar Franse taalvaardigheid te verbeteren.

Na haar studies geschiedenis en vertaling begon Schrijver bij de televisie te werken, waar ze al snel opklom tot de bekende televisiepersoonlijkheid. Ze begon in 1989 met het presenteren van de hoofdbulletins van RTL Nieuws en deelde de rol met onder meer Jeroen Pauw. In het jaar 2000 ruilde ze haar RTL 4 in voor een AVRO.

Ze was medepresentator van het programma Alle dieren tellen, dat ze coproduceerde. Haar jaar bij de publieke omroep bracht haar tot de conclusie dat de publieke omroep niets voor haar was, en ze keerde terug naar RTL Nieuws, waar ze een aantal jaren het Zes Uurjournaal presenteerde voordat ze in 2003 terugkeerde naar Half Eight om de hoofdbulletins voor de tweede keer te lezen. tijd. Ook werkte ze voor RTL, waar ze programma’s presenteerde als Nederland in het Nieuws, Week XY, ​​Gezondheid en diverse programma’s van Unicef ​​en WWF.

Leeftijd Loretta Schrijver
Leeftijd Loretta Schrijver

Op 1 mei 2007 werd bekend dat Schrijver in september 2007 de overstap zou maken naar Omroep MAX. Op maandag 28 mei 2007 presenteerde zij voor de laatste keer het RTL Nieuws. Op zaterdag 2 juni 2007 nam ze officieel afscheid van RTL in het programma Laat ze lachen, samen met medenieuwslezeres Jan de Hoop en weervrouw Helga van Leur als gasten. Van 17 september 2007 tot en met 22 augustus 2008 presenteerde Schrijver het programma Max en Loretta op Omroep Max. In 2007 en 2008 presenteerde Schrijver samen met Harm Edens het televisieprogramma De Nationale Memorytest.

Op 22 augustus 2008 verklaarde de directeur van Omroep Max dat Schrijver wegens een burn-out voor onbepaalde tijd niet meer voor de omroep zou werken.

Op 23 november 2008 werd bekend dat er geen plaats meer was voor Schrijver bij Omroep Max. Directeur Jan Slagter sprak van een onhoudbare situatie [4] die zou zijn ontstaan. Tijdens haar burn-out hielp Schrijver mee aan de opname van de animatiefilm ‘Despereaux’.

Leeftijd Loretta Schrijver
Leeftijd Loretta Schrijver

In 2005 werd ze verkozen tot winnaar in een onderzoek onder de populairste nieuwslezer(s) van Nederland. Ze nam radiocommercials op voor verschillende dierenwelzijnsorganisaties. Ze is ook een voice-over geweest voor vele programma’s. In 2010 nam Schrijver deel aan het AVRO-programma Wie is de Mol? . Ze viel uit op de eerste aflevering.

In 2009 gaf Schrijver een stem voor de film WALL-E als de Scheepscomputer. Vanaf april 2010 begonnen Schrijver en Quinty Trustfull met het ochtendprogramma Koffietijd vanuit de villa in Eemnes, die dienst deed als villa Gouden Kooi. Ze werden vergezeld door andere gasten.

Leeftijd Loretta Schrijver

In de zomer van 2013 verscheen Schrijver in het tiende seizoen van de reality-tv-show Ranking the Stars. Omdat presentatrice Irene Moors gewond raakte tijdens de repetitie voor Carlo & Irene: Life4You op 19 april 2015, werd het programma op die datum door Schrijver afgeleverd.

Schrijver verscheen in het tweede seizoen van de RTL 4-show Kroongetuige, die in het jaar 2018 opnieuw in Zweden werd opgenomen. Ze was de zesde speler die zich terugtrok uit de wedstrijd en ze moest de wedstrijd vlak voor de finale verlaten. Schrijver was in het najaar van 2019 te zien als jurylid in het RTL 4 televisieprogramma The Masked Singer.

Schrijver kreeg hierdoor positieve feedback van het publiek. Ook het programma Paul de Leeuw’s nummer één show, waarin ze De Leeuw vanaf een computerscherm helpt en achtergrondmateriaal geeft bij de antwoorden op de quiz, was een vaste verschijning voor haar. Het jaar daarop verscheen Schrijver als panellid in een speciale aflevering van Ranking the Stars, die werd uitgezonden als onderdeel van de oudejaarsaflevering van Paul! televisieshow.

Leeftijd Loretta Schrijver

ze is 65 jaar oud