Blogs

Leeftijd Lieke Martens

Leeftijd Lieke Martens: Lieke Elisabeth Petronella Martens RON (Nederlandse uitspraak: [lik elisabeth petronella mrtns]; geboren 16 december 1992) is een Nederlandse voetballer die speelt als middenvelder voor Barcelona en het Nederlands vrouwenelftal. Ze werd geboren in de stad Rotterdam, Nederland.

Martens begon haar professionele carrière als speler voor clubs in Nederland, Duitsland en België, die allemaal dicht bij haar geboorteplaats Bergen, Limburg waren gevestigd. Als gevolg daarvan maakte Martens in 2015 haar internationale debuut door het allereerste doelpunt van Nederland in een WK-wedstrijd voor vrouwen tegen Nieuw-Zeeland.

Leeftijd Lieke Martens
Leeftijd Lieke Martens

Na haar uitstekende prestaties voor het Zweedse team FC Rosengrd in 2016, viel Martens op bij FC Barcelona, ​​dat haar het jaar daarop tekende. Martens vertegenwoordigde Nederland op het UEFA Women’s Euros 2017, slechts een paar weken nadat haar officiële ondertekening bij FC Barcelona werd aangekondigd.

Ze was de uitblinker voor Nederland op het EK van dat jaar, waar de Nederlanders hun eerste grote internationale trofee wonnen met het nationale damesteam, het eerste land in de geschiedenis dat dit deed. Ze werd uitgeroepen tot Speler van het Toernooi en later in het jaar werd ze uitgeroepen tot de beste FIFA-vrouwenspeler en de UEFA-vrouwenspeelster van het jaar bij de FIFA Women’s Player Awards.

Haar prestaties dat jaar zorgden ervoor dat ze internationale bekendheid kreeg en ze vestigde zich al snel als een van de meest herkenbare namen in het vrouwenvoetbal en een van de meest bekende vrouwelijke atleten ter wereld. In 2018 plaatste het tijdschrift Forbes haar volgens hun ranglijst als de 22e machtigste vrouw in internationale sporten.

Leeftijd Lieke Martens
Leeftijd Lieke Martens

Tijdens het seizoen 2018-19 hielp Martens FC Barcelona om hun allereerste UEFA Women’s Champions League-finale te bereiken, waar ze met 4-1 werden verslagen door Olympique Lyonnais. Martens assisteerde bij het enige doelpunt van de wedstrijd. Haar volgende wedstrijd was de 2019 FIFA Women’s World Cup, toen ze het grootste deel van het toernooi worstelde met een teenaandoening, ondanks dat ze niet kon spelen. Nederland ging door naar de finale, waar ze werden verslagen door de Verenigde Staten.

Martens was een integrale speler in de eerste continentale treble van FC Barcelona Femen in 2021, toen ze in hetzelfde seizoen de UEFA Women’s Champions League, de Primera Division en de Copa de la Reina wonnen. Martens werd uitgeroepen tot het UEFA Women’s Champions League-team van het jaar.

Een jonge vrouw genaamd Lieke Elisabeth Petronella Martens werd geboren op 16 december 1992 in Bergen, een stad in de noordelijke Nederlandse provincie Limburg. Ze herinnert zich dat ze een groot deel van haar jeugd buiten doorbracht met haar broers, Jelle en Sjoerd, aan het voetballen in de tuin van hun huis.

Leeftijd Lieke Martens
Leeftijd Lieke Martens

Martens begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij zijn thuisclub RKVV Montagnards in Nederland. Op aandringen van toenmalig bondscoach Vera Pauw stapte ze over naar Boxmeerse club Olympia ’18, waar ze tot haar dertiende het tegen teams van jongens opnam. Daarna volgde ze tussen 2008 en 2009 de Hogeschool van Amsterdam voordat ze in hetzelfde jaar overstapte naar SC Heerenveen.

Leeftijd Lieke Martens

28 jaar

Leeftijd Lieke Martens