Blogs

Leeftijd Jasper Cillessen

Leeftijd Jasper Cillessen: Jaime Jacobus Antonius Peter (Jasper) Cillessen (geboren 22 april 1989 in Nijmegen , Nederland ) is een Nederlandse professionele voetballer die speelt als keeper voor de Ajax Amsterdam . In de maand juni 2019 stapte hij over van FC Barcelona naar Valencia.

Zijn tijd bij het eerste elftal van FC Barcelona bedroeg uiteindelijk in totaal 5 optredens. De Nederlandse voetballer Jeroen Cillessen debuteerde in 2013 voor het land. Cillessen werd geboren in een ziekenhuis in Nijmegen en groeide op in het dorp Groesbeek.

Bij De Treffers begon hij voor het eerst met voetballen. Na een onvoldoende voor het Cito-examen werd hij in 2001 toegelaten tot de Gemeentelijke Scholengemeenschap Nijmegen. De jeugdopleiding van NEC was de reden dat hij erheen reisde om havo te doen en te voetballen.

Leeftijd Jasper Cillessen
Leeftijd Jasper Cillessen

Ondanks het feit dat hij twee jaar eerder al stage had gelopen bij de club, wilden zijn ouders hem pas na de basisschool laten overstappen. Alle jeugdteams van NEC werden door Cillessen onderzocht.

In 2008 tekende hij zijn eerste profcontract bij Jong NEC, waar hij sindsdien speelt. Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Arnhem ontmoette Cillessen de vrouw die zijn toekomstige echtgenote zou worden.

De club verlengde zijn contract tot 2012 en in datzelfde jaar werd hij lid van de selectie van het eerste elftal. Als gevolg van een blessure van Gábor Babos maakte hij op 28 augustus 2010 zijn NEC-debuut als startende speler in een thuiswedstrijd tegen club Heerenveen.

Hij werd bekroond met de titel “Man of the Match” voor zijn prestaties in deze competitie. Ook nadat Babos terugkeerde bij NEC behield Cillessen zijn positie als startende keeper. Zijn contract bij de club werd ontbonden, maar daarna werd hij opnieuw getekend tot 2014.

Hij werd door de Omroep Gelderland uitgeroepen tot Gelders voetballer van het jaar en mocht in juni 2011 met het Nederlands Elftal mee op trainingsreis naar Nederland. ten zuiden van de grens, waar hij niet debuteerde tot later in het seizoen

Leeftijd Jasper Cillessen
Leeftijd Jasper Cillessen

Ondanks dat Cillessen er in het seizoen 2015/16 negentien keer in slaagde Ajax de nul te houden, slaagde Ajax er niet in om voor het tweede achtereenvolgende seizoen een landstitel veilig te stellen.

Graafschap en PSV stonden op de slotdag van de competitie met 1-1 gelijk, waardoor PSV tot kampioen werd gekroond. De beste keeper van de Eredivisie, hij stond slechts 21 goals toe in de loop van het volledige seizoen. Om er een tweede jaar op rij van te maken, hebben Ajax-fans Cillessen verkozen tot hun speler van het jaar.

Eind augustus kwam het nieuws dat FC Barcelona interesse had om Cillessen definitief vast te leggen. Coach Peter Bosz bepaalde daarom dat hij niet zou worden opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel tegen koning Willem II. Ajax werd met 2-1 verslagen door een doelpunt van André Onana, die scoorde onder de lat.

De week daarop stond hij in het doel voor de belangrijke voorwedstrijd tegen FK Rostov om een ​​plek in de groepsfase van de Champions League, die vier dagen na zijn schorsing plaatsvond. Door de nederlaag tegen Ajax wist Oranje zich niet te plaatsen voor de groepsfase. Als doelman van Ajax markeerden de vier goals van Cillessen de eerste keer in zijn carrière.

Op 25 augustus 2016 ging Cillessen akkoord met FC Barcelona voor een contract van vijf jaar. In ruil voor hem ontving Ajax een betaling van dertien miljoen euro, waarbij de club tot twee miljoen extra bonussen beloofde als hij goed presteerde . Barça plaatste een transferclausule van 60 miljoen euro op de transferovereenkomst van Cillessen met de club.

FC Barcelona’s eerste keus doelman Marc-André ter Stegen raakte de dag voor zijn debuut op training geblesseerd en daarom maakte Cillessen zijn debuut tegen Deportivo Alavés op 10 september 2016, resulterend in een 1-2 nederlaag.

Het grootste deel van zijn actie tijdens het seizoen 2016/17 vond plaats in de Copa del Rey, die Barcelona uiteindelijk won. Het voorgaande seizoen speelde hij ook in alle bekerwedstrijden van Barcelona, ​​die de club won.

Leeftijd Jasper Cillessen
Leeftijd Jasper Cillessen

Luis Suárez scoorde het winnende doelpunt in de finale tegen Sevilla FC nadat Cillessen een lange bal in de voeten van Philippe Coutinho stuurde, die deze op zijn beurt in de voeten van Luis Suárez speelde, die vervolgens zelf scoorde. Cillessen stond in het doel voor FC Barcelona in hun 5-1 overwinning op Villarreal, die kwam nadat de ploeg het kampioenschap al had gevierd.

Cillessen verliet FC Barcelona op 25 juni 2019, na drie jaar dienst bij de club. Bij de Spaanse club tekende hij een contract voor vier jaar.

Toen Cillessen zijn debuut maakte in Valencia, was dat tegen Real Sociedad, tegen wie hij in de elfde minuut blessuretijd een penalty moest incasseren, met als hoogtepunt een 1-1 gelijkspel. In de Champions League nam Cillessen het op tegen zijn oude club Ajax. Cillessen moest aan het begin van het seizoen enkele wedstrijden missen door twee kwaaltjes.

Leeftijd Jasper Cillessen

32 jaar

Leeftijd Jasper Cillessen