Leeftijd Famke Louise

Leeftijd Famke Louise: Famke Louise Meijer (geboren op 9 december 1998), beter bekend onder haar artiestennaam Famke Louise, is een Nederlandse YouTuber, model en zangeres die afkomstig is uit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. De Nederlandse televisieserie Expeditie Robinson, waarin ze in het 19e seizoen te zien was, was haar eerste televisieoptreden.

Meijer werd geboren in de stad Amsterdam, in het land van Nederland. Haar eigen YouTube-kanaal, Famke Louise, werd in februari 2016 gelanceerd door Meijer, die de bijnaam draagt. Nadat ze bekend werd, begon ze op te treden onder de artiestennaam Famke Louise.

Leeftijd Famke Louise
Leeftijd Famke Louise

Meijer begon met het maken van grapfilms met een groep vrienden, en verschillende van haar films werden ondervraagd omdat ze verzonnen waren. Meijer koos ervoor om al haar eerdere video’s te wissen als gevolg van de negatieve feedback die ze kreeg.

Vervolgens begon ze films over schoonheid en mode te filmen en te vloggen over haar ervaringen. Modellen in Parijs: Het Echte Leven, een Nederlandse televisieserie waarin ze werd begeleid door de modellenwereld, ging in première in 2017. Na het einde van de serie nam Meijer deel aan fotoshoots voor verschillende Nederlandse publicaties.

Meijer begon eind 2017 aan haar zangcarrière en is sindsdien niet meer gestopt. In november 2017 bracht ze het deuntje “Op Me Monnie” uit, een Nederlands/Surinaams hybride jargon dat zich vertaalt als “I’m on my Paper/On my money.” Het lied kreeg veel aandacht in de nationale media in Nederland, waaronder een functie op de Nederlandse televisie.

Naar aanleiding hiervan bracht Meijer als reactie de singles “Vroom” en “Lit” uit. In maart 2018 werkte ze samen met rapper Ronnie Flex aan het nummer “Fan”, dat als single werd uitgebracht. Het nummer ontving op één dag een miljoen streams en klom naar de top van de Nederlandse Single Top 100-lijst, waar het piekte op nummer één.

Leeftijd Famke Louise
Leeftijd Famke Louise

Meijer nam vervolgens een aantal singles op, waaronder ‘Evoluatie’, ‘High’, ‘Slangen’ (Snakes) en ‘Zonder Jou’.

(Without Your Presence) “Wine Slow (Remix)” werd in juni van dit jaar uitgegeven door Meijer in samenwerking met de Nederlandse rappers Ronnie Flex, Idaly en Bizzey. Rapper Bizzey was van eind 2017 tot begin november 2018 ook manager van Meijer en assisteerde haar bij het begin van haar carrière.

Ze maakte haar uitzenddebuut in het 19e seizoen van de Nederlandse televisieserie Expeditie Robinson in september 2018 en speelde ook in de StukTV-serie Jachtseizoen in november 2018.

In november had Meijer haar eigen documentairereeks op Videoland, die werd uitgezonden in bioscoop Tuschinski in Amsterdam en geregisseerd werd door Meijer. Het Nederlandse platenlabel SPEC, opgericht door Ali B. en Breghje Kommers, heeft Meijer sinds eind 2018 getekend als nieuwe artiest.

Meijer ontving eerder dit jaar een FunX Music Award in de categorie Female Artist of the Year; ze was de eerste persoon die de prijs op dat gebied kreeg. In 2019 was Meijer gastjurylid bij Holland’s Next Top Model en was hij te zien in de Nederlandse realityshow Ik hou van Holland.

Leeftijd Famke Louise
Leeftijd Famke Louise

In 2020 maakte ze een documentaire getiteld Bont Girl (wat vertaald kan worden als Fur Girl), waarin ze de Chinese bontindustrie en haar praktijken blootlegde. Ze verscheen ook als Aap in de Nederlandse televisieserie The Masked Singer, die hetzelfde jaar werd uitgezonden. Meijer brengt in november 2020 haar debuut studioalbum NEXT uit.

Ze kwam in september 2020 onder vuur te liggen nadat ze een video op YouTube had geplaatst waarin ze verklaarde zich niet langer aan de COVID-19-regels te houden. Ze trok de video uiteindelijk in en verontschuldigde zich voor haar acties.

Dat onthulde Meijer in hun kerstliedje “Alleen door jou”, dat van medio 2018 tot begin 2019 over zijn relatie met rapper Ronnie Flex werd geschreven.

Meijer onthulde op 10 augustus 2021 haar relatie met voormalig profvoetballer Denzel Slager, nadat de twee op dezelfde dag samen op de cover van het Nederlandse tijdschrift Cosmopolitan stonden. Ze bevestigden de volgende dag dat ze samen een kind verwachten.

Leeftijd Famke Louise

22 jaar

Leeftijd Famke Louise
Blogs Top 100