Leeftijd Birgit Schuurman

Leeftijd Birgit Schuurman: Haar naam is Birgit Schuurman en zij is geboren op 1 juli 1977 in Utrecht, Nederland, en is zangeres en acteur in Nederland. Kate Schuurman is de jongere zus van Katja Schuurman. Ze werd geboren in Utrecht, Nederland, en groeide op in Bunnik, Suriname, als dochter van een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder.

Schuurman begon haar zangcarrière enkele jaren voordat ze haar bachelordiploma behaalde. Het was met een aantal mislukte R&B- en dansinspanningen dat ze haar eerste inval in de muziekindustrie deed. Ze zong ook met haar oudere zus Katja in de band Jeunes Turcs, die in 1995 werd opgericht.

Leeftijd Birgit Schuurman
Leeftijd Birgit Schuurman

Na een korte onderbreking van haar muzikale inspanningen, keerde ze in 1999 terug met een reeks singles die commercieel succesvoller waren. Hoewel A Little Famous en Maybe the Wine slechts kleine hits waren, bezorgden ze haar een korte uitbarsting van nationale aandacht.

Daarnaast was ze te zien in de Abel-video Onderweg en begon ze in hetzelfde jaar als de video met een kindertelevisieprogramma op Fox Kids. Haar ultieme doorbraak kwam in 2001 met het nummer “I Know” en het bijbehorende album Few Like Me, beide platina.

Birgit koppelde haar eigen tourdata aan een gesponsorde tour van Lenny Kravitz-tributeconcerten om een ​​succesvol programma te creëren. Als onderdeel van haar voortdurende evolutie nam ze in 2002 een coverversie van de Skunk Anansie-hit Weak op voor de soundtrack van de film Liever verliefd; het nummer kwam niet in kaart.

In september 2003 tekende ze bij Purple Eye Entertainment, een nieuw platenlabel, voordat ze haar single Everybody Wants to Be uitbracht, die vergezeld ging van een muziekvideo die ter plaatse in Miami werd opgenomen.

Leeftijd Birgit Schuurman
Leeftijd Birgit Schuurman

Birgit Wolffers trouwde in juli 2002 met Kaja Wolffers, een filmregisseur. Het huwelijk hield geen stand en het paar vroeg in april van datzelfde jaar de echtscheiding aan.

Birgit verscheen als de tovenaar in de verfilming van de kindertelevisieserie Floris uit 1969, die eind 2004 uitkwam. Ook verscheen ze rond dezelfde tijd in de musical De Jantjes, waarin ze het personage van Toffe Jans speelde. Het jaar daarop speelde Birgit in de televisieserie Lieve Lust, die in augustus 2005 in première ging op het nieuw opgerichte televisienetwerk Talpa. Beide rollen waren van korte duur.

Het Sticky Tales-album, dat gepland stond voor release in november 2004, kwam in deze periode uit en er werd een lanceringsfeest georganiseerd in het Amsterdamse Panama om de release te vieren. Katja kwam opdagen en sprak een paar bemoedigende woorden. Haar moeder zegt dat ze ‘sterk, slim en vastberaden’ is. “Ik ben trots op haar.”

Leeftijd Birgit Schuurman
Leeftijd Birgit Schuurman

Katja tegen de Rest, een reality-tv-show uit 2006, zette de zussen tegen elkaar op; Birgit, die een leven van schande vreesde, kwam naar voren als de superieure helft. Arne Toonen, die later haar echtgenoot zou worden, verscheen ook voor de camera in een koffiecommercial waarin ze een lied zong dat ze voor zichzelf schreef. Chico werd op 29 juni 2009 geboren uit Birgit Schuurman en Arne Toonen en is hun eerste kind.

Schuurman stapte in juli 2002 in het huwelijksbootje met filmmaker Kaja Wolffers. Het stel vroeg in april 2004 de scheiding aan en de aankondiging kwam als een verrassing. Voor de rechtbank in Amsterdam op 18 juli 2008 trouwde ze met Arne Toonen, met wie ze een zoon heeft. In februari van dit jaar nam het stel de beslissing om te scheiden.

Leeftijd Birgit Schuurman

45 jaar

Blogs Top 100