Leeftijd Bergwijn

Leeftijd Bergwijn: Steven Charles Bergwijn (geboren op 8 oktober 1997) is een Nederlandse professionele voetballer die speelt als vleugelspeler voor Premier League kant Tottenham Hotspur evenals het Nederlands elftal. Hij werd geboren in de stad Utrecht, Nederland.

Bergwijns ouders kwamen uit Suriname en hij is geboren in Amsterdam. Hij begon zijn professionele loopbaan in het jeugdsysteem van Ajax, waar hij bleef tot 2011, toen hij besloot te stoppen vanwege een meningsverschil met een van de docenten. Hij tekende ter plekke een contract bij PSV.

Tegen Achilles ’29 op 9 augustus 2014 maakte Bergwijn zijn debuut in het eerste elftal voor Jong PSV, dat uitkomt op het Nederlandse tweede niveau. Hij kwam op voor Liveson Kasenza na 77 minuten van een 2-0 overwinning thuis.

Leeftijd Bergwijn
Leeftijd Bergwijn

Hij scoorde het derde doelpunt in de 3-0 overwinning van PSV op Ajax om de Eredivisie-titel veilig te stellen voor het seizoen 2017-18. Bergwijn tekende aan het einde van de transferperiode van januari 2020 een vijfjarig contract met Tottenham Hotspur voor een gerapporteerde £ 26,7 miljoen.

Hij maakte zijn Premier League-debuut, scoorde zijn eerste doelpunt voor de club in een 2-0 overwinning op Manchester City, en werd ook bekroond met Sky Sports’ Man of the Match.

Op 6 maart in het jaar 2020,

Toen Bergwijn in de wedstrijd tegen Burnley een linkerenkelblessure opliep, leek het erop dat hij voor de rest van het seizoen out zou zijn. Maar dankzij een Premier League-onderbreking veroorzaakt door COVID-19, kon Bergwijn zich herstellen en terugkeren naar de basiself door te scoren tegen Manchester United in de eerste wedstrijd van Tottenham na de pauze.

Bergwijn ontving zijn eerste volledige internationale oproep in oktober 2018, toen Ronald Koeman hem voor de Nederlandse ploeg koos. Hij verdiende zijn eerste optreden als starter op 13 oktober 2018 in een 3-0 overwinning tegen Duitsland in de UEFA Nations League A 2018-19.

Bergwijn won zijn tweede nationale kampioenschap met PSV op 8 mei 2016 en werd daarmee topscorer aller tijden van de club. De ploeg ging de laatste ronde van het seizoen in met hetzelfde aantal punten als Ajax, maar met een doelsaldo dat zes doelpunten slechter was dan de Nederlandse club. PSV won vervolgens de volgende dag met 1-3 uit bij PEC Zwolle, terwijl Ajax een week later met 1-1 gelijkspeelde bij De Graafschap.

Leeftijd Bergwijn
Leeftijd Bergwijn

Dit seizoen nam hij voor zijn eigen team deel aan vijf competitiewedstrijden. Het contract van Bergwijn bij PSV werd in juli 2016 voor de tweede keer verlengd, dit keer tot medio 2021. Op 6 augustus 2016 maakte hij zijn eerste optreden in een competitiewedstrijd als starter tegen FC Utrecht (Nederland).

Veertien dagen later maakte Bergwijn zijn eerste officiële doelpunt voor het eerste elftal van PSV, in een wedstrijd tegen Vitesse Arnhem. Diezelfde dag scoorde hij de 0-4 in de 89e minuut van een competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle, die hij met dezelfde cijfers won.

Bergwijn, die in het seizoen 2017/18 als linksbuiten speelde voor PSV, ontwikkelde zich tot een belangrijk lid van de ploeg. Voor de derde keer in de geschiedenis van zijn club won hij dat jaar het landskampioenschap. Bij de 3-0 overwinning op Ajax thuis was hij de man die de winnende treffer maakte.

Leeftijd Bergwijn
Leeftijd Bergwijn

Daarnaast scoorde hij tegen Feyenoord (1-3 overwinning) en beide goals in een 1-2 uitoverwinning tegen Sparta Rotterdam tijdens dat seizoen. Hij bleef ook een vaste speler onder Mark van Bommel, die het overnam van Phillip Cocu en in juni 2018 werd aangesteld als PSV-coach.

In het seizoen 2018/19 maakte hij 14 doelpunten en 12 assists in de competitie, bijna een verdubbeling van het totaal van zijn vorige seizoen in die categorieën samen.

Hij scoorde ook zijn eerste Europese doelpunt op 29 augustus 2018 in een 3-0 overwinning op BATE Borisov in een UEFA Champions League voorronde wedstrijd in het Stadion Olimpiyskiy. Na het vertrek van Luuk de Jong zal Van Bommel Bergwijn in het seizoen 2019/20 vaker in de aanvallende derde plaats gespeeld worden dan op de flank.

Leeftijd Bergwijn

24 jaar

Leeftijd Bergwijn