Relatie

Laurine Van Riessen Relatie

Laurine Van Riessen Relatie
Laurine Van Riessen Relatie

Laurine Van Riessen Relatie: Naast langebaanschaatser en baanwielrenner is Laurine van Riessen (geboren 10 augustus 1987) momenteel lid van het UCI Baanteam BEAT Cycling. Ze nam deel aan Nederland tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver, waar ze deelnam aan de 500, 1000 en 1500 meter races en een bronzen medaille won op de 1000 meter race.

In 2015 maakte ze de overstap naar baanwielrennen en won het jaar daarop een bronzen medaille in de teamsprint op de UEC European Track Championships in Grenchen, Zwitserland.

Van Riessen vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië, waar hij deelnam aan baanwielrennen. In 2017 nam ze deel aan het Britse team Matrix Pro Cycling, waar ze een gouden medaille won. Op 4 september 2018 werd ze lid van BEAT Cycling Club.

Laurine van Riessen heeft een telefoontje van haar gekregen als ze in het ziekenhuis in Japan ligt. De baanwielrenner kwam zwaar ten val en was korte tijd buiten bewustzijn, waardoor hij op een brancard naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. “Ik ben opgelucht dat het momenteel goed loopt onder de omstandigheden waarin we ons bevinden. Het had veel erger kunnen aflopen als het anders was gelopen”, plaatst Van Riessen updates op haar Instagram-account.

Laurine Van Riessen Relatie
Laurine Van Riessen Relatie

“Vanwege de zware crash komen mijn Olympische Spelen veel eerder tot een einde dan de bedoeling was. Het is moeilijk om op deze manier de baan te verlaten na al het harde werken en plannen. Gelukkig werd ik vergezeld door mijn vriend Matthijs Büchli “Van Riessen zegt verder. Als gevolg van het ongeval had ze zes gebroken ribben, een gekneusde long en een kleine bloeding in haar hersenen. “Het had veel erger kunnen zijn, maar het enige dat nu overblijft is de pijn van het missen van de komende races.”

Ze is natuurlijk dolblij met haar teamgenoot Shanne Braspennincx, die de gouden medaille won in hetzelfde evenement (keirin) waarin ze als laatste was geëindigd. “Dat was het leukste nieuws dat ik had kunnen krijgen. Ik ben zo trots op haar. Ze heeft hier keihard voor gewerkt!”

Laurine Van Riessen Relatie
Laurine Van Riessen Relatie

Van Riessen verklaarde in 2014 dat ze komend seizoen haar interesses als schaatser gaat combineren met baanwielrennen. Haar ambitie is om deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro, die in Brazilië worden gehouden. Het contract met hun vorige schaatsploeg Lotto-jumbo werd in maart 2015 niet verlengd en sindsdien heeft het wielrennen voor van Riessen voorrang op alle andere activiteiten.

Laurine Van Riessen Relatie

Na een succesvolle deelname aan baanraces in de Verenigde Staten is in oktober 2015 het EK voor spoorwegen (Europese Spoorwegkampioenschappen in Grenchen) van start gegaan. Samen met Elis Ligtlee wonnen ze brons in de teamsprint op de kampioenschappen. Ze werd eind december 2015 de eerste vrouw die de titels sprint, keirin en 1000 meter tijdrijden in Nederland won en in 2016 herhaalde ze zich als kampioen op de sprint.

Laurine van Riessen was genomineerd om deel te nemen aan de baanwielrennen op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, en ze nam de nominatie in ontvangst. Ze eindigde als negende in de Keirin en als vijftiende in de sprint, goed voor in totaal negen punten. Ze eindigde als vijfde in de teamsprint en deelde het podium met Elis Ligtlee. In de daaropvolgende jaren won ze verdere nationale kampioenschappen en gouden medailles in de Keirin- en Sprint-evenementen op de wereldbekers baanwielrennen in Italië en Spanje.

Het debuteert op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, waar het voor het eerst zal zijn. Samen met Shanne Braspennincx eindigde ze als vierde in de teamsprint. Bij een val in de Keirin liep ze naast haar andere verwondingen veel botbreuken en een gekneusde long op. Dat ze het Japanse ziekenhuis kon verlaten en naar haar thuisland Nederland kon terugkeren, vond amper twee weken na aankomst plaats.