Kinderen Gert Verhulst

Kinderen Gert Verhulst: Verhulst (geboren op 24 januari 1968 in Berchem) is een Belgische televisiepresentator, ondernemer, zanger, autodidactische regisseur en acteur die al meer dan twee decennia in de entertainmentindustrie werkt. Hij is ook een multi-miljonair ondernemer.

Bekend om zijn invloed en bijdragen aan kinderanimatie in de Benelux, wordt hij beschouwd als een Vlaams cultureel icoon. Hij is ook de bedenker van Studio 100, een belangrijk figuur in de kinderanimatiesector in de Benelux en een opvallende rol in de Benelux.

Kinderen Gert Verhulst
Kinderen Gert Verhulst

Verhulst besefte al op zeer jonge leeftijd dat hij bekend wilde worden en streefde dit doel zijn hele leven na (eigen woorden).

Het was in 1987 dat hij zich aanmeldde bij het “Koninkijk Conservatorium Antwerpen” (vertaald: de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen), en hoewel hij werd geweigerd, zou hij het later omschrijven als een “geschenk uit de hemel”. Als continuïteitsomroeper voor de toenmalige BRTN (nu VRT) begon hij later dat jaar zijn professionele carrière.

Samson & Gert is een Vlaams kindertelevisieprogramma gemaakt door Eline van Noppen dat de avonturen volgt van Samson, een pratende hond, en zijn baasje Gert. Door de hele geschiedenis heen werd de show oorspronkelijk uitgezonden op TV1 van eerste kerstdag 1989 tot 1 december 1997, toen het werd verplaatst naar Ketnet, waar het sindsdien alle afleveringen bleef uitzenden.

Met een dierenpop naast zich hoopte Verhulst als continuïteitspresentator de aankondigingen voor kindertelevisieprogramma’s aantrekkelijker te maken voor het publiek.

Kinderen Gert Verhulst
Kinderen Gert Verhulst

Hij kwam in contact met poppenspeler Danny Verbiest, die verantwoordelijk was voor de creatie van de poppenhond Samson. Samson, een Old English Sheepdog, maakte zijn filmdebuut op 2 september 1989 in de film Samson and the Seagull.

Ondanks hun jonge leeftijd groeide de bekendheid van het paar snel in Vlaanderen en in 1990 kregen ze hun eigen televisieserie. De eerste aflevering van de show, getiteld Samson, werd uitgezonden op 2 september 1990.

In de loop van de aflevering zouden Samson en Gert, evenals hun vrienden, verschillende grappige en onvoorspelbare scenario’s tegenkomen. Het plot zou worden onderbroken voor wedstrijden, fanmail en een verscheidenheid aan tekenfilms, waaronder The Smurfs, Ovide and the Gang en Mrs. Pepper Pot, om het publiek bezig te houden.

In 1998 trouwde hij met “Valerie Calliau”, met wie hij twee kinderen kreeg: een jongen, Victor Verhulst, geboren in 1993, en een dochter, Marie Verhulst, geboren in 1995, voordat het paar in 2003 scheidde, volgens wiki. Marie Verhulst, zijn dochter, is ook een succesvolle actrice.

Rond de tijd van de première van de musical “Doornroosje” deden geruchten de ronde dat Verhulst een relatie had met Karen Damen, lid van het populaire meidentrio K3. Verhulst heeft lang het bestaan ​​van een verband ontkend, hoewel foto’s van het paar in februari 2005 in een Nederlandse krant werden gepubliceerd.

Kinderen Gert Verhulst
Kinderen Gert Verhulst

Na vier jaar samen te zijn geweest, besloot het paar in april te stoppen. In de jaren 2008 tot 2011 had Verhulst een romantische relatie met Ellen Callebout, een restauranthoudster uit Blankenberge.

Ze hadden een korte romance met Josje Huisman, die ook lid was van de populaire Girl-groep, K3, in 2012, maar de relatie eindigde na een paar maanden vanwege onverenigbaarheid. Sindsdien heeft hij zijn relatie met Callebout nieuw leven ingeblazen en in 2019 zijn de twee in het huwelijksbootje gestapt.