Kheira Hamraoui Afkomst

Kheira Hamraoui Afkomst: De Franse voetballer Kheira Hamraoui (geboren 13 januari 1990) is een middenvelder die speelt voor Paris Saint-Germain en het Franse nationale team. Hij werd geboren in Marseille, Frankrijk. Hamraoui begon haar voetbalcarrière bij Clairefontaine, een gerenommeerde Franse voetbalacademie voor vrouwelijke jeugdspelers waar ze vanaf haar achtste naar toe ging.

Hamraoui heeft het grootste deel van haar professionele carrière doorgebracht in de Division 1 Féminine, waar ze teams als Hénin-Beaumont, Saint-Étienne en Paris Saint-Germain heeft vertegenwoordigd. Ze speelde een belangrijke rol in Saint-first Étienne’s en enige grote kampioenschapsoverwinning, de 2011 Challenge de France, tijdens haar tijd daar.

Kheira Hamraoui Afkomst
Kheira Hamraoui Afkomst

Hamraoui vervoegde Lyon in 2016 vanuit Paris Saint-Germain, waar hij eerder vier jaar had doorgebracht. In deze competitie behaalde ze twee continentale trebles, won ze de Champions League bij twee verschillende gelegenheden, de Coupe de France Féminine bij twee verschillende gelegenheden, en eindigde ze als eerste in de Division 1 Féminine bij twee verschillende gelegenheden.

Nadat ze in juni 2018 haar afscheid van de Franse competitie had aangekondigd, verklaarde ze dat ze op zoek was naar een nieuwe kans in het buitenland. Lyon ontsloeg haar van haar contract in 2018 en ze tekende een tweejarig contract bij Barcelona, ​​waarmee ze haar eerste clubexcursie buiten Frankrijk markeerde.

In haar debuutseizoen bij de club hielp ze hen om voor het eerst in de geschiedenis van de club de halve finales van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. Als resultaat van hun wedstrijd tegen Bayern scoorde Hamraoui een belangrijk uitdoelpunt in de heenwedstrijd met een lage slag in de linkerbenedenhoek. De terugreis vindt plaats in het Mini Estadi.

Barcelona verhoogde hun totale voorsprong dankzij een doelpunt uit een penalty, maar Hamraoui kreeg een tweede gele kaart, wat resulteerde in haar ontslag. Hamraoui werd echter geschorst en was niet in staat om te concurreren met haar vorige team, aangezien Barcelona met 2-0 zegevierde om door te gaan naar hun allereerste UWCL-finale.

Kheira Hamraoui Afkomst
Kheira Hamraoui Afkomst

Lyon won de kampioenswedstrijd met 4-1. In haar laatste seizoen bij de club werd ze de eerste vrouw die in hetzelfde seizoen de Primera División, de Champions League en de Copa de la Reina won.

Op 24 juni 2021 onthulde ze dat ze Barcelona zou verlaten en verklaarde op Twitter dat ze “AL mijn doelen met Barcelona had bereikt…” Mijn missie is tot een einde gekomen. Het begin van een nieuw avontuur.

Op 15 juli kwam Hamraoui overeen met Paris Saint-Germain voor een contract van twee jaar. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland in oktober 2012 maakte Hamraoui haar internationale debuut voor het Franse nationale team.

Kheira Hamraoui Afkomst
Kheira Hamraoui Afkomst

Ze maakte deel uit van de Franse ploeg die meedeed aan de FIFA Women’s World Cup 2015 en de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Hamraoui is sinds april van dit jaar niet meer opgeroepen voor het Franse nationale team en ze was niet opgenomen in de selectie voor de FIFA Women’s World Cup 2019 in Rusland.

Ze werd in november 2021 op straat aangevallen nadat ze uit haar auto was gehaald door twee gemaskerde mannen die maskers droegen.

De aanval was gericht op haar benen en er werd aangenomen dat het een poging was om haar te verhinderen deel te nemen aan het spel. Aminata Diallo, een teamgenoot van haar bij Paris Saint-Germain, is volgens de politie gearresteerd op verdenking van het plannen van de aanslag op 10 november 2021.

Kheira Hamraoui Afkomst
Blogs Top 100