Blogs

kees Van Der Spek Lengte

kees Van Der Spek Lengte: Cornelis (Kees) van der Spek (geboren 29 juni 1964 in Nazareth, Palestina) is een Nederlandse journalist, regisseur en programmaproducent. Een aanzienlijk deel van Van der Speks jeugd bracht hij door in het buitenland. Zijn familie verhuisde naar Nederland na een verblijf in Israël en Duitsland, en vervolgens naar Suriname en Burundi na een periode in elk van die landen.

Op zijn zeventiende keerde hij echter terug naar Nederland en is daar sindsdien gebleven. Hij ging eerst naar de christelijke scholengemeenschap De Oude Hoven in Gorinchem, waarna hij overstapte naar de Europese School in Bergen, waar hij zijn vwo-diploma in het beroepsonderwijs behaalde.

Na eerder werkzaam te zijn geweest bij Persbureau Alkmaar en onder meer correspondent van het Algemeen Dagblad, maakte Van der Spek in 1996 de overstap naar de televisiebranche.

kees Van Der Spek Lengte
kees Van Der Spek Lengte

Vanaf dat moment ging hij aan de slag als deskredacteur bij het programma misdaadverslaggever Peter R. de Vries en later als verslaggever en programmadirecteur bij het programma misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij groeide door tot de rechterhand van De Vries en was samen met De Vries medeverantwoordelijk voor een groot aantal reportages in binnen- en buitenland.

Voor de reportage over Joran van der Sloot en zijn vermeende rol bij de verdwijning van Natalee Holloway, die door meer dan 7 miljoen mensen werd bekeken, kregen Van der Spek en de Vries in 2008 gezamenlijk een Emmy Award. Van der Spek had directe communicatie met informant Patrick van der Eem gedurende het hele onderzoek.

Oplichters in het buitenland, Graf Zonder Naam, Moord of zelfmoord, Oplichters op internet en Oplichters op internet zijn enkele van de shows die Van der Spek op SBS6 heeft gehost nadat Peter R. de Vries in 2012 met zijn programma stopte.

kees Van Der Spek Lengte
kees Van Der Spek Lengte

Van der Spek verscheen tijdens het seizoen 2015 in het programma Expeditie Robinson. Hij eindigde de race als zestiende. In oktober 2018 kreeg hij een contract bij RTL, het Duitse televisienetwerk.

Als gevolg hiervan besloot hij SBS te verlaten na 22 jaar toegewijd werk. Kees van der Spek Unmasked en Kees van der Spek Oplichters Aanpakt zijn twee programma’s die hij vanaf 2019 op RTL 5 presenteert.

Van der Spek en Peter R. de Vries werkten samen aan het boek Achter de schermen, dat in februari 2008 verscheen. Het boek Achter de schermen van oplichters in het buitenland, geschreven door Van der Spek, verscheen in mei 2016.

kees Van Der Spek Lengte
kees Van Der Spek Lengte

Kees werd geboren op 29 juni 1964 in de Israëlische stad Nazareth. Hij reisde veel en woonde in verschillende landen. Na enige tijd in Israël en Duitsland te hebben doorgebracht, verhuisde hij naar Nederland, voordat hij voor de tweede keer terugkeerde naar Suriname en Burundi.

Vanaf zijn zeventiende mocht hij weer legaal in Nederland verblijven. Hij is getrouwd met Annabelle van der Spek, met wie hij vier kinderen heeft, van wie er één al vader is. Ze hebben samen vier kinderen.

kees Van Der Spek Lengte

bijna 1,55 meter

https://www.youtube.com/watch?v=krMDSoloyVA

Write A Comment