Juvat Westendorp (geboren 31 januari 1989 in Amsterdam, Nederland) is een Nederlandse acteur, presentator, danser en choreograaf van Surinaamse afkomst die in Nederland woont.

Westendorp is vooral bekend van zijn rollen als Bas Schippers in de soapserie Malaika en als Ardil Baydar in de televisieserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Westendorp wordt ook erkend voor zijn rol als Bas Schippers in de tv-serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij verscheen ook als de tovenaar Gideon in de eerste film van Night Watch, The Gate of Souls, die in 2003 werd uitgebracht.

Hij begon zijn carrière als danser en bracht zijn vroege jaren door in Osdorp voordat hij met zijn ouders naar Zaandam ging om zijn opleiding te volgen. In Zaandam richtte hij ook zijn eigen dansschool op, de ‘Juvat Dance Academy’. Hij is ook choreograaf.

Juvat Westendorp Afkomst
Juvat Westendorp Afkomst

Hij werd als danser populair bij het grote publiek door zijn optreden in de televisieshow So You Think You Can Dance (2011). Na het programma begon hij zijn acteercarrière met een rol in de BNN-televisieserie Who’s in Who’s Out, die enkele maanden later in première ging.

De televisieprogramma’s De Nationale IQ Test (2012), Fort Boyard (2012), Ik love Holland (2015) en Weet Ik Veel (2015) hadden allemaal Westendorp als gastster (2016). In het najaar van 2018 deed hij mee aan de reality-tv-show Boxing Stars, waar hij streed tegen Rick Brandsteder, Carlos Platier Luna en Joey Spaan voordat hij de laatste wedstrijd tegen de laatste won.

Als onderdeel van het SBS6-programma Superkids was Westendorp in 2019 te zien als jurylid. Daarnaast was hij datzelfde jaar te zien in de spelshow The Big Escape en eindigde hij het jaar daarop op de tweede plaats op Dancing on Ice.

Juvat Westendorp is een acteur, presentator, danser en choreograaf die geliefd is bij het publiek en die we graag op televisie zien. Westendorp heeft de afgelopen jaren vooral bekendheid gekregen dankzij zijn dansvaardigheid, die deels wordt toegeschreven aan zijn deelname aan de reality-tv-show So You Think You Can Dance. Na een tijdje kreeg Juvat zelfs de kans om voor Nike op te treden. In de wereld van vandaag staat hij echter bekend om veel meer dan alleen zijn dansvaardigheden.

Juvat Westendorp Afkomst
Juvat Westendorp Afkomst

Juvat Westendorp heeft al jaren een hoge mate van professionaliteit als danseres. Het grootste deel van zijn succes heeft hij te danken aan zijn optreden in de televisieshow So You Think You Can Dance. Met zijn betrokkenheid bij SYTYCD wist hij, ondanks dat hij nog nooit een dansopleiding had gevolgd, de harten van het Nederlandse publiek te veroveren.

Deze breakdancer komt ons sindsdien op verschillende locaties voorbij. Ook vandaag is Juvat nog steeds actief in de danswereld. Hij bezit en exploiteert zijn eigen dansschool, bekend als Juvat Dance Academy, en hij vindt het leuk om kinderen les te geven. Juvat is naast zijn andere rollen ook choreograaf. Juvat, geboren in Osdorp, is duidelijk zijn roots in de danswereld niet vergeten.

Hugo Symor wordt gespeeld door Juvat Westendorp in De Spa. Hugo, de algemeen directeur van De Spa, geeft ons de kans om kennis te maken met de uitmuntende acteur. Hij wordt door zijn collega’s al “de slechterik in een pak” genoemd.

Juvat Westendorp Afkomst
Juvat Westendorp Afkomst

Hugo accepteerde zijn functie bij de sportschool nadat hij door de rangen was opgeklommen van portier tot algemeen directeur. Zijn ‘bad boy’-kant zal ongetwijfeld onthuld worden in de nachtelijke serie De Spa, waar hij de hoofdrol zal spelen.

Juvat Westendorp bouwt momenteel een solide acteercarrière op buiten De Spa, en zijn portfolio is zeer indrukwekkend. Kort na zijn optreden in So You Think You Can Dance kreeg hij een sleutelrol in de televisieserie Who’s In, Who’s Out. Daarna zagen we hem in Malaika, Gooische Vrouwen 2, en nam hij onder meer deel aan Fort Boyard.

Juvat, die nu 27 jaar oud is, heeft een lange lijst van prestaties op zijn naam staan. Hij is momenteel te zien in de film Our Boys, en hij was eerder te zien als Ardil Baydar in de televisieserie Good Times, Bad Times en deed mee aan de film Little Garden in my heart. De voorouders van Juvat zijn overigens van Nederlandse en Surinaamse afkomst.

Juvat Westendorp Afkomst