Blogs

Jroen Snel Ziek

Jroen Snel Ziek: Pieter Jeroen Snel (geboren op 6 juni 1969 in Nieuwkoop, Nederland) is een Nederlandse tv-presentator en journalist. AVO aan het Christelijk Lyceum in Alphen aan den Rijn gevolgd door journalistiek aan de Mediaschool in Zwolle heeft zijn middelbare schoolopleiding afgerond.

In 1992 maakte hij zijn televisiedebuut als EO in het programma Tijdsein TV, dat in Nederland werd uitgezonden. Zijn eerste baan na zijn afstuderen was als journalist en presentator voor de televisie-actualiteitenafdeling Twee Today, waar hij elf jaar werkte als journalist en presentator.

Jroen Snel Ziek
Jroen Snel Ziek

Met het programma Wereldjournaal, dat Snel in 2004-2005 presenteerde, werd geld ingezameld voor rampenbestrijding. Nederland Helpt, dat Snel in 2005 en 2006 presenteerde, was het vervolg op dit succes.

Snel verwierf sinds 2004 brede erkenning als presentator van Blauw Bloed, een televisieprogramma over de verschillende Europese koningshuizen, dat hij sinds 2004 presenteert. Samen met Bert van Leeuwen was hij mede-presentator van de quizshow ‘The Netherlands’s Greatest Royalty Kenner van Nederland van 2008 tot 2011. In de zomereditie van Shownieuws in 2010 was hij opgenomen als een van de kenners.

In 2011 was hij te gast bij het tv-actualiteitenprogramma Pronounced EO, dat werd uitgezonden op NBC. Ook is hij af en toe te zien op Dit is de Dag en af ​​en toe op De Vijfde Dag.

Jroen Snel Ziek
Jroen Snel Ziek

Snel is lid van de Koninklijk Huis Verslaggevers Vereniging, die koninklijke verslaggevers vertegenwoordigt. Leden van het Nederlandse koningshuis ontmoeten regelmatig leden van deze kleine groep journalisten uit de serieuze media.

Hij heeft vanuit verschillende plaatsen verslag gedaan van de actualiteitenshow Twee Today, waaronder Rwanda, Liberia, Soedan, Tsjetsjenië en Bosnië en Herzegovina.

In 1997 zond Snel vanuit Hong Kong een live-verslag van een uur uit over de overgang van deze Britse kolonie naar de Volksrepubliek China. In 1998 voerde hij een interview met de Libische leider Moammar Kadhafi in zijn bedoeïenenkamp. Dit interview was onder meer te zien op CNN en enkele Britse nieuwszenders.

Op 6 mei 2002 deed Snel als presentator van Twee Today (onverwacht) verslag van de moord op Pim Fortuyn, die enkele minuten daarvoor en een paar honderd meter van hem vandaan had plaatsgevonden en live op televisie te zien was.

Jroen Snel Ziek
Jroen Snel Ziek

In september 2009 verscheen een grafische biografie van ZKH Koningin Máxima Zorreguieta bij Snels debuutboek Koningin Máxima, dat in september 2009 verscheen.

Jroen Snel Ziek